UDS: Umesto da milioni građana mole za pomoć, oni koji ne žele 100 evra da obaveste državu 1Foto: MATTHIAS BALK/EPA

Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) ocenila je danas da je „duboko ponižavajući“ model po kojem Vlada Srbije planira da sprovede odluku o dodeli pomoći građanima u iznosu od 100 evra.

UDS je u saopštenju predložila da bi, umesto da „milioni građana praktično mole za pomoć“ time što najpre treba da je zatraže od Vlade, bilo bolje da državu obaveste samo oni kojima ta pomoć nije neophodna i koji smatraju da ima onih kojima je potrebnija.

„Neka Vlada Srbije propiše da upravo oni (koji pomoć neće) treba da budu ti koji će se dodeljene pomoći i odreći i to tako što će o tome obavestiti državu. Svi ostali gradjani pomoć treba da dobiju direktno, bez ikakvih telefonskih poziva“, navela je UDS.

Ocenili su da je „takav način podele ljudi na bogate i siromašne potpuno neprihvatljiv i da vredja već dovoljno zabrinute i uplašene gradjane za svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih, ali i za ekonomsku neizvesnost posle pandemije korona virusa“.

„Novac treba da dobiju ili svi, u skladu sa odlukom Vlade, ili ta ista Vlada treba da bude poštena i izadje pred gradjane i saopšti im da je ova mera bila ishitrena i da uveliko prevazilazi finansijske mogućnosti zemlje i meru ukine u potpunosti“, piše u saopštenju.

Ujedinjenu demokratsku Srbiju čine Srbija 21, Vojvođanski front predvodjen Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari