UG "Bez straha": U Apatinu počelo skupljanje kapilarnih glasova za SNS 1Foto: Bez straha

Udruženje građana “Bez straha” iz Apatina je saopštilo da je u ovoj opštini počelo prikupljanje takozvanih kapialrnih glasova za SNS.

“Koliko se zahuktavaju predizborne aktivnosti u lokalnom odboru Srpske napredne stranke, svedoči i činjenica da je sekretarica Predsednika opštine Nataša Ćurčić u četvrtak uveče posetila GKUD „Dunav“ u nameri da napravi spisak tzv. kapilarnih glasova odnosno onih koji bi na narednim izborima glasali za SNS”, navodi se u saopštenju.

Kako se dalje objašnjava, stvari nisu išle kako je očekivala, pa je tako većina članstva tog udruženja odbila da da podršku vladajućoj stranci.

Nakon toga su usledile pretnje da će GKUD „Dunav“ izgubiti prostorije i da će im biti isključena struja.

Udruženje građana “Bez straha” od Predsednika opštine Apatin očekuje da javnosti kaže da li je njegova sekretarica nastupala samovoljno ili po njegovim ili nečijem drugom nalogu.

Danas je pre dve godine pisao o kapilarnim glasovima kao „danku u krvi“, kao i o tome kako stranke obezbeđuju izlazak na glasanje „svojih“ birača.

Na primedbu o sličnosti sigurnog i kapilarnog glasa, govorio je tada Čedomir Jovanović, lider LDP, rekavši da je razlika u tome što u slučaju sigurnog glasa, nema nikakve sankcije za glasača, niti se zato gubio posao.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

33 reagovanja na “UG „Bez straha“: U Apatinu počelo skupljanje kapilarnih glasova za SNS”

 1. „U Apatinu počelo skupljanje kapilarnih glasova za SNS..“
  – I šta sa tim !? Otkriste toplu vodu …
  – Jedna od „predizbornih tehnika“ koje SNS godinama praktikuje su i tkz. kapilarni glasovi. Izgleda da ta stvar daje rezultate čim je i dalje koriste.

 2. Ja ne bih ni znao da su izbori ove godine da oni nisu jos u septembru cimali neke momke u mom kraju da idu sa spiskovima od vrata do vrata,a onda jos jedanput nesto pred novu godinu. Pa onda opet pre mesec dana mi prica jedan momak iz komsiluka da je morao da zove sve zive u kraju i malo sire da isto proveri spiskove. Potom su ga cimali i pre dve nedelje da nosa kese sa hemijskama i kalendarima od vrata do vrata i da obecava poslove napacenom narodu. Sns je pobedio pre nego sto je i najavljena utakmica…

 3. Da bi uspeo bojkot u njemu mora da ucestvuje 20%/oko 700.000/ gradjana koji redovno izlaze na izbore. Racunica; 5.800.000 glasaca u Srbiji, na izbore izlazi oko 60% /oko 3.500.000/ ako tih 700.000 bojkotuje izbore oko 20%, od tih 3,5 mil. Sa izaslih 2.300.000 bi cinilo samo 38-39%. Nadajmo se da u Srbiji ima 700.000 pametnih, pristojnih, postenih, nepotkupljivih, inteligentnih gradjana, nasuprot risticevicima, sapicima, martinovicima, stefanovicima i sl.

  • Nece nas jos dugo biti. Odosmo iz zemlje.
   Glavoklimajuci ce se pitati sto im se koci vrat.

   • Nisu mi jasni oni koji misle da nesto moze da se promeni bojkotom. Ako ste nezadovoljni, menjajte stvari na izborima, a ne kao misevi da ne izlazite iz rupe. Onda nemate pravo da se zalite.

    • Ako ste tako sigurni, zašto ste pokupovali sve medije i ucenili sve koje ste mogli. Od mojih para kupujete i od moje države kradete da ucenjujete. I još pričate o poštenju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.