UG „Bez straha“: U Apatinu počelo skupljanje kapilarnih glasova za SNS

Ostavite komentar


  1. „U Apatinu počelo skupljanje kapilarnih glasova za SNS..“
    – I šta sa tim !? Otkriste toplu vodu …
    – Jedna od „predizbornih tehnika“ koje SNS godinama praktikuje su i tkz. kapilarni glasovi. Izgleda da ta stvar daje rezultate čim je i dalje koriste.

  2. Ja ne bih ni znao da su izbori ove godine da oni nisu jos u septembru cimali neke momke u mom kraju da idu sa spiskovima od vrata do vrata,a onda jos jedanput nesto pred novu godinu. Pa onda opet pre mesec dana mi prica jedan momak iz komsiluka da je morao da zove sve zive u kraju i malo sire da isto proveri spiskove. Potom su ga cimali i pre dve nedelje da nosa kese sa hemijskama i kalendarima od vrata do vrata i da obecava poslove napacenom narodu. Sns je pobedio pre nego sto je i najavljena utakmica…

  3. Da bi uspeo bojkot u njemu mora da ucestvuje 20%/oko 700.000/ gradjana koji redovno izlaze na izbore. Racunica; 5.800.000 glasaca u Srbiji, na izbore izlazi oko 60% /oko 3.500.000/ ako tih 700.000 bojkotuje izbore oko 20%, od tih 3,5 mil. Sa izaslih 2.300.000 bi cinilo samo 38-39%. Nadajmo se da u Srbiji ima 700.000 pametnih, pristojnih, postenih, nepotkupljivih, inteligentnih gradjana, nasuprot risticevicima, sapicima, martinovicima, stefanovicima i sl.

    1. Nece nas jos dugo biti. Odosmo iz zemlje.
      Glavoklimajuci ce se pitati sto im se koci vrat.

      1. Nisu mi jasni oni koji misle da nesto moze da se promeni bojkotom. Ako ste nezadovoljni, menjajte stvari na izborima, a ne kao misevi da ne izlazite iz rupe. Onda nemate pravo da se zalite.

        1. Ako ste tako sigurni, zašto ste pokupovali sve medije i ucenili sve koje ste mogli. Od mojih para kupujete i od moje države kradete da ucenjujete. I još pričate o poštenju.

  4. Plasira se sve i svasta, gde su vam potkrepljivi dokazi za ovakve tvrdnje?!

      1. Može prijatelju, al’ kad budemo imali izbore. Za sad ih u ovoj zemlji nemamo. Politička stranka se smenjuje na izborima, protiv hibrida Koza nostra i NSDAP se bori na drugi način. Za sada bojkotom, a posle ćemo videti.

    1. Nismo svi veverice i ne zakopcavamo se na ledjima. Imamo dokaze ali nemamo pravosudje sto ne znaci da ce uskoro doci dan kada cete svi polagati racune , pocev od tvog prvorodjenog.

    2. Ja imam dokaz jer ih licno nisam pustio u zgradu kad su skupljali potpise .Usao sam u zgradu i zatvorio vrata uz opasku da im otvori onaj koji ih je tu poslao . Inace stanujem u toj zgradi. Nego…….ko si ti da trazis dokaze ???

    3. Draga Kristina, lično u jednom beogradskom sportskom centru slušala i gledala šta napredni rade i kako maltretiraju i prisiljavaju ovaj jadni narod na sve i svašta! Pa i na to da skupljaju glasove, zovu komšije, menjaju im mesto prebivališta itd…

    4. Srbija je mala drzava skupa sa onima iz okruznice broji max. 8 miliona zitelja Srbskog nacionaliteta! Sto je najbitnija samo Jos Hrvati sü toliko,nehomogeni kao sto sü Srbi!
      Uza Srbija tzv“ srbijanci“ sü jedne. Beogradjanin i Lale druge a Krajisnici Licani Kordunasi Dinarci Krajisnici su „svasta“ sa sasvim drugim mentalitetom i to sa prilic. „komplesom manjevrednosti“ koji zacinjavaju mamutni deo biraca SNS-ke, Vucic & mogu mirno spavati “ broj “ Narodne kuhinje“ ce povecavati ( Gde sü problemi ?!) za izlazak iz bede nemastine sa Njima nema sanse!

  5. Prica iz Apatina je prisutna u svim gradovima Srbije. Nista novo i nista sto vec nije svima poznato.

  6. Ne vidim nikakve dokaze za ovu priču, deluje mi čak i namenski napisana da ošteti SNS. Kapilarni glasovi su nešto što sve stranke prave i to niko nikome ne može da zabrani.

    1. Opet ti Marko.Sta,danas ti je zapalo da dezuras ovde?Ili nisi presao na visi nivo gde dele pleskavice pa se iz petnih zila trudis da je zaradis?

      1. Ja ne razumem zasto vi vidite problem u skupljanju tzv „sigurnih“ glasova? Pa svako ima pravo da pita nekog drugog da li hoce ili nece da glasa za neku stranku. U konkretnom slucaju ako postoji neki fizicki dokaz da je doticna pretila jer nisu hteli dati „siguran“ glas za njenu stranku, onda tu ima osnova za tuzbu. Znaci audio ili video snimak. Ako ga imate, onda podnesite tuzbu. Imate advokate u timu. Ako nemate, onda je sve ovo igra gluvih telefona. U krajnjem slucaju, ja godinama sns-u govorim da sam im siguran glas jer dolaze i kod mene na vrata, a na svakim izborima sam glasao za stranke opozicije. Niko mi ne dise za vratom dok zaokruzujem broj na glasackom listicu niti mogu da utvrde za koga sam glasao. Bolje da edukujete neuke glasace koji se plase da to mogu da ucine i da im niko ne moze prebaciti da nisu glasali za neku opciju iako su tvrdili da hoce.

        1. Taj sistem sam ja primenjivao kući vaspitavajući decu. Dakle, nakon što ih kaznim, kažem im da mogu podneti žalbu, žalba se podnosi isključivo meni i najverovatnije će biti odbijena. Time sam ispoštovao njihova demokratska prava. Demokratski, zar ne? Ono jeste da iako su deca bila mala shvatila su da tu nešto nije u redu, a neki matori to, nažalost, nikad ne shvate.

  7. U pokušaju da uljudimo svaku političku priču: svima (i pozicija i opozicija) je dozvoljena svaka legitimna tehnika skupljanja/obezbeđivanja glasova. Nikome nije dozvoljeno da preti bilo kome po bilo kom osnovu! Ono što mene kao nekog ko je išao u političke škole SKJ (rugajte se slobodno al’ „ne mož’ da okrečite sazidano…“), dakle neko ko je učio tehnike političkog delovanja, pitam se: da li je jasno zašto jedna opcija beleži natpolovičnu naklonost biračkog tela? E, pa „marketinški“ genijalci: zato što radi na terenu! A, to mi šetamo, a vi ne date u medije da mi šetamo je toliko jeftino da se evo dokazuje kao vrhunski neefikasno! Dela, dela braco, a ne praporci! Pa malo da se ogule đonovi od vrata do vrata!

    1. Od vrata do vrata sa hemijskama, novogodisnjim blokcicima, deterdzentom za sudove i mozda malo praska?
      Direktan pokazatelj zlatnog doba u kome zivimo. Koliko su samo unistili ljudsko dostojanstvo osiromasujuci prosecnog coveka.
      I te Vase skole od pre pola veka, nismo milimetra makli za razvijenim drustvima kad to i dalje tako funkcionise

  8. Ljudi su iz nezadovoljstva svasta spremni da plasiraju! Mozda su obilazili gradjane da cuju probleme,mozda su im pomagali? Vlast ima podrsku,jer doprinosi i rezultati su vidljivi! Okrenimo se malo i uporedimo! Nema mesta obmanjivanji!

    1. Glasaj za koga hoćeš ili nemoj izaći na izbore ,sasvim svejedno ali molim bez pritisaka,ucena,mita i pretnji.Kao drugo mogli su vas bar malo opsmeniti pre nego što su vas postavili za tastaturu , a to što obilaze građane da čuju „probleme“ ne prolazi ni u bajci.Ja ne glasam od 1996.godine i nemam nameru da glasam ni na ovim izborima , a ko voli nek izvoli,široko mu polje.Kod ovakvih članaka pametnije je da ćutite jer pametan odgovor i suvislo objašnjenje nemate.Ojasnite mi molim vas kako se to vi okrećete i upoređujete ,s kim,gde, na modnoj pisti? Uludo ovo pišem jer niti će kokoški narati rogovi ,niti ćete vi išta shvatiti.

    2. Suštinski svaka vlast, ma koje opcije mora da brine o svojim građanima.Ona SUSTINSKI i jeste SERVIS gradjana..cak i onima koji nikad ne izlaze na izbore, određuje sudbinu..direktno ili indirektno… E sad da li vlast, kroz stranačku pripadnost treba da pred izbore rešava stvari i probleme, a nije ih rešavala sistemski za vreme trajanja mandata..i da koristi sva sredstva i mogućnosti, i narodnih para, i pritisaka , da bi imala sredstva , da biračima rešava probleme, obezbeđuje pakete pomoći , isporučuje nekom crepove za kuće, i itd… I time i na taj način dobija glasove…Vlast može da pritiska i državna i privatna preduzeća, na razne načine, a to baš ne bi trebala da radi…ja se lično radujem ako ovo predizbornoj vreme, iskoristimo da stomatologiju vratimo pod obavezno soc. OSIGURANJE..da ne budemo više nacija krezibih…pa makar sa velikom oarticipacijom od 300 ili 400 din…Ali sistemski..

  9. Ozbiljne politicke stranke imaju ozbiljan pristup kad je kampanja u pitanju. Rad na terenu nikom nije zabranjen.

    1. Kampanja od vrata do vrata i evidentiranje sigurnih glasova se svuda u svetu radi. To je ok. Nije ok kad se to radi u javnim preduzećima i ustanovama gde se zaposleni ucenjuju gubitkom posla ili položaja. To i kupivina glasova onih koji se na mogu uceniti poslom je krivično delo, a praktično predstavlja modus operandi SNS-a. Kada bi policija, tužilaštvo i sud radili svoj posao, sve bi bilo ok, išlo bi se na izbore. Ovako protiv mafijaške udruge – bojkot!

  10. Svako ima pravo izbora. Ne treba niko da se mesa ko ce i za koga da glasa. Najbolji ce pobediti.

  11. A šta je GKUD? Pišete u šiframa, ne moraju svi da znanju šta znači ta skraćenica

  12. Pa dobro be, narode, ako se dogovorite vas sto pa vas hiljadu da odbijete, ne mogu da vas hiljadu izbace sa posla. To ce da sazna Evropa i svet !

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.