Kapilarni glasovi kao danak u krvi 1

Ovoj vlasti Aleksandra Vučića izgleda je još jedino ostalo da uvede danak u krvi, akciju poznatiju kao prikupljanje „kapilarnih glasova“, gde se pod pretnjama otkazom od zaposlenih u javnom sektoru traži podrška za SNS.

Srpski pokret Dveri ovim putem želi da obavesti sve građane Srbije da je to krivično delo, protivno Ustavu i Deklaraciji o ljudskim pravima i molimo ih da ne pristaju na ucene, mobing i poniženja.

Svaki takav pokušaj treba prijaviti makar i anonimno.

Poručujemo građanima da se ne plaše i savetujemo ih da odmah sačine službenu belešku u kojoj će opisati događaj, vreme, mesto, datum, lica koja prete i što približnije kako je razgovor tekao.

Službenu belešku je neophodno zavesti, napisati i lica koja su svedočila događaju i odmah pokrenuti postupak za mobing i ugrožavanje ljudskih prava.

U javnom sektoru striktno je zabranjeno političko agitovanje i svaki takav slučaj mora biti prijavljen i sankcionisan.

Prijave, čak i anonimne i bez obzira da li ste glasač ili simpatizer Dveri, možete slati nama na adresu ili imejl i mi ćemo vas zaštititi.

Pozivamo sve predsedničke kandidate da nam se pridruže u borbi za elementarna ljudska prava, kako bi sačuvali pravo građana da slobodno glasaju na nastupajućim izborima.

Dveri neće dozvoliti da Srbija bude zemlja straha, sačinjena po volji jednog čoveka, koji je na sve spreman, pa čak i da žrtvuje i narod i državu, samo da ostane na vlasti.

Zato ne smemo više trpeti tiraniju i ponižavanje od strane Srpske napredne stranke, već je na predsedničkim izborima moramo kazniti zbog pet godina laži, obmana i urušavanja države.

 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Kapilarni glasovi kao danak u krvi”

  1. A ovi sto nude brasno, secer, ulje za glas? Toga ima po svim selima i manjim gradovima, aktivisti SNS pred izbore obilaze kuce siromasnih gradjana i kupuju glasove.

  2. Dragi moji Dverjani,sjajni ste,i ja vas podrzavam i glasam za vas od proslogodisnjih izbora.Dokaz da se vlast boji vasih stavova i aktivnosti je da su naredili svojim robovima da skoro na svakoj zgradi na Novom Beogradu ispisu masnom crvenom bojom "Dveri ustase!",sto samo svedoci o idiotizmu onih koji to pisu.Sto nanose stetu gradjanima,to ih ne interesuje,i to je uopste glavna karakteristika ove vlasti.
    Sada jedan iskren savet: Bosko je izvanredan covek i o njemu mislim sve najbolje.Ali mislim da na predsednickim izborima nije jaci kandidat od Sase Jankovica,i glasovi za Boska ce nazalost de facto biti baceni glasovi sto ce smanjiti mogu cnost da Jankovic bude izabran.Mislim da je isti slucaj sa glasovima za Jeremica,i iskreno me rastuzuje sto opozicija nije uspela da se udruzi oko jednog kandidata.Opozicija se nada u udruzivanje u drugom krugu,ali sta ako,na ovaj nacin,niko od opozicionih kandidata ne udje u drugi krug?Zato je moj iskreni i dobronamerni savet Dverima da i oni podrze Jankovica,koji je bez ikakve sumnje posten,castan i borben covek i po mom uverenju,a i uverenju drugih ljudi koje postujem,ima najjace sanse da izbori pobedu.Ako se to desi,Bosko ce sigurno zauzeti dostojan polozaj u buducem vodjstvu Srbije koji mu sa pravom pripada.

  3. @Dobrosav – mislim da si dobronameran, ali si subjektivan kao i većina komentatora (botove ne računam). Nije bitno tvoje ili moje mišljenje, bitna je procena šta može da prođe u glasačkom telu. Grubo rečeno u opoziciji postoje dve glavne grupe sa po dve podgrupe. Prva grupa jesu oni koji bi bodili istu evrounijatsku politiku kao i režim, ali bi to radili "poštenije" uz poštovanje ustavnih institucija i medijskih sloboda, itd. Među onima koji su iskreno za ovu politiku jeste DS, SDS, DJB, NS (dakle Šuntanovac, Tadić, Radulović, Živković), a od predsedničkih kandidata Jeremić i Janković, pri čemu među njima postoji razlika jer je Janković za evroatlanske integracije (dakle i EU i NATO), a Jeremić je za EU, a nikako za NATO. Neiskreni u ovoj grupaciji jesu Čeda i Čanak koji na skrivene načine sarađuju sa režimom. U drugoj opozicionoj grupi jesu evroskeptici koji nisu ni za NATO, ni za EU. Tu je samo jedan predsednički kandidat Boško i Dveri kao i novoformirani Pokret za spas Srbije (Rašković-Vukomanović). U lažni deo ove grupacije spadaju oni koji javno ili prikriveno podržavaju režim, Šešelj, Nenad Popović, Parović i bulumenta raznih proruskih i "ruskih" pokreta (bez Rusa u njima). Iz ovoga se vidi da Janković i Obradović zastupaju sasvim suprotne politike i da glasači jednoga ne bi nikako podržali drugog kandidata, jer biti za ili protiv EU nije retoričko pitanje, već podrazumeva sasvim različitu ekonomsku, kulturno, obrazovnu i zakonodavnu politiku. Obe grupacije za-protiv učlanjenja u EU može da objedini samo Jeremić kao kompromisni kandidat, jer on iako je za EU nije evrofanatik kao Janković. Stoga ću ja glasati za Jeremića kao jedinu realnu opciju koja može biti alternativa ovom diktatorskim režimu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.