Uhapšeni članovi Dveri, Obradović sa poslanicima ispred PS Vračar (VIDEO) 1Foto: Screenshot Facebook/Dveri

Srpski pokret Dveri objavio je na svom tviter nalogu da su članovi te stranke uhapšeni nakon incidenta u skupštini, kao i da su privedeni u PS Vračar. Tim povodom, Boško Obradović i poslanici Dveri bili su ispred policijske stanice Vračar.

“Uhapšen potpredsednik Dveri Milovan Jakovljević, potpredsednik IO Slaviša Miletić, potpredsednik beogradske organizacije Ivan Grbić, član IO Dejan Filipović, i još 10 članova Dveri iz Beograda, Požarevca i Velike Plane. Političke kukavice hapse po parkovima kad smo se razišli!”, tvitnuo je Obradović.

Obradović je na Tviteru naveo da su Jakovljević i Miletić uhapšeni ispred garaže kod Skupštine Beograda posle današnjeg protesta ispred Narodne skupštine i da sada čekaju suđenja u Prekršajnom sudu u Ustaničkoj za 15 uhapšenih članova Dveri.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je izjavio da je policija, po nalogu nadležnih državnih organa, privela 15 osoba koje su učestvovala u ovom nasilju, napala Marijana Rističevića, druge narodne poslanike i osobe koje su ulazile u Narodnu skupštinu.

„Ovi ljudi će u narednim minutima biti predati nadležnim sudovima za prekršaje koji će izricati kazne u skladu sa zakonom“, navodi se u saopštenju ministra policije.

On je ocenio kao „čist fašizam fizički nasrtaj Boška Obradovića i dela pristalica Saveza za Srbiju na narodne poslanike i druge ljude koji su pokušavali da uđu u Narodnu skupštinu“.

https://www.facebook.com/spdveri/videos/234631287796444/

„Fizičko obračunavanje sa ljudima i da ih uz to maltretirate, cepate, nasrćete na njih i pretite im batinanjem i svim drugim zato što misli drugačije od vas nikada nije, neće i ne sme da bude dozvoljeno u našoj zemlji“, naveo je Stefanović.

Ministar policije je poručio svima da će „policija i ostali nadležni državni organi veoma brzo i efikasno reagovati u ovakvim slučajevima“.

I nećemo dozvoliti da bilo ko bude žrtva nasilja, da bilo kome budu ugrožena prava i slobode i da bilo ko trpi bilo kakvu vrstu torture, zato što ima drugačiji stav o Srbiji ili zato što ima pravo da drugačije politički deluje“, naveo je Stefanović u saopštenju.

Narodni poslanici Dveri i njihove pristalice su tokom protesta ispred ulaza u Skupštinu Srbije napali ministre i kolege poslanike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari