Ujedinjenje DS, SDS i ZZS 9. maja 1Foto: FoNet Aleksandar Levajkovic

Na Dan Evrope i Dan pobede fašizmom 9. maja u Domu sindikata u Beogradu biće održan skup na kome će se uspostaviti unija Demokratske stranke Zorana Lutovca, Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića i Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića, saznaje Danas iz izvora na političkoj sceni bliskim ovim strankama.

Kao što smo već pisali, SDS će u ovom procesu najviše zastupati potpredsednik Aleksandar Ivanović, bratanac ubijenog kosovskog političara Olivera Ivanovića. Ideju Lutovca o stvaranju velike DS, odnosno povratku nekadašnjih funkcionera i njihovih „novih“ partija, gotovo jednoglasno podržali su članovi Glavnog odbora ove stranke početkom marta.

Lutovac, Ivanović i Zelenović, koji će rukovoditi ponovo ujedinjenom DS, sinoć su tribinom u Novom Sadu počeli zajednički da nastupaju u javnosti. Ideja je, da obnovljena DS bude gravitaciono polje za okupljanje budućih proevropskih i građanskih snaga.

Upitan u intervjuu za jučerašnji Blic da li DS napušta Savez za Srbiju Lutovac je odgovorio odrično. „DS je jedan od osnivača SZS i smatra da je Savez važan u borbi za demokratizaciju Srbije i normalizaciju života u njoj. Takođe, jačanje DS, njeno ukrupnjavanje, jače i Savez“, rekao je predsednik DS ocenjujući da je na delu trend opšteg povezivanja i jačanja opozicije u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari