Ukinuta presuda za ubistvo Tatona, ponovo suđenje Puzigaći 1Foto: FI/Jason Morrison

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je na 12 godina zatvora u maju osuđen Dejan Puzigaća, sa monaškim imenom Sava,povodom optužbi da je učestvovao u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona 2009. godine, prenosi Tanjug.

Istom odlukom je naloženo da se Puzigaći ponovi suđenje pred Višim sudom u Beogradu i otklone uočeni nedostaci u presudi, uz naloge da se ponovo razmotri pitanje svedočenja dvojice okrivljenih (ranije osuđenih) kao i pitanje umišljanja kod Puzigaće.

Puzigaća, koji se tereti za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, ostaje do daljeg u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu u kojem je se nalazi od izručenja iz Grčke, gde je uhapšen nakon višegodišnjeg bekstva.

U odluci koja je objavljena danas na sajtu Apelacionog suda, navodi se da je prvostepeni sud propustio da da jasne razloge zbog čega je po službenoj dužnosti izveo kao dokaz prvostepenu i drugostepenu presudu u ovom predmetu, kao i šta je utvrdio čitanjem tih presuda.

U prvom postupku, koji je vođen protiv više izgrednika, Puzigaća je prvostepenom presudom bio osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari