Unaprediti saradnju sa Kraljevinom Saudijskom Arabijom 1Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je nerezidentnog ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije Hani bin Abdulah al Mominaha, koji boravi u dvodnevnoj poseti Republici Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju, u razgovoru je konstatovano da postoji obostrani interes za unapređenje bilateralnih odnosa i saradnje, kao i da je potrebno intenzivirati politički dijalog između dve zemlje, a razgovarano je i o mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje.

„Ministar Dačić je istakao da je Srbija, u želji da sa Saudijskom Arabijom razvija odnose, otvorila ambasadu u Rijadu i izrazio očekivanje da će Saudijska Arabija uskoro otvoriti svoje predstavništvo u Beogradu“, piše u saopštenju.

Ambasador Mominah zahvalio je na prijemu i preneo pozdrave ministra spoljnih poslova Saudijske Arabije Ibrahima al Asafa ministru Dačiću.

Kako je istaknuto, on je izrazio spremnost njegove zemlje da sarađuje sa Srbijom na svim poljima, a naročito u oblasti poljoprivrede, turizma, omladine i sporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari