UOPS: DS i Zoran Lutovac su borci protiv režima, Vučićevi mediji podržali njihove protivnike 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/EV

Udružena opozicija Srbije (UOPS) saopštila je da podržava Demokratsku stranku i njenog legalnog predsednika Zorana Lutovca u borbi protiv „pokušaja nelegalnog preuzimanja stranke kroz lažne izbore nereprezantativne manjine bivših i sadašnjih članova“.

UOPS je ocenio da je Demokratska stranka na čelu sa Zoranom Lutovcem „jedan od stubova borbe za normalnu Srbiju, što su dokazali kroz borbu za slobodne i poštene izbore, doslednost u bojkotu lažnih izbora i doprinosu jedinstva opozicije u borbi protiv štetočinskog režima Aleksandra Vučića.“

„Zbog toga je na meti režima Aleksandra Vučića, svih njegovih medija i tabloida. Sa druge strane svi oni koji rade protiv takve Demokratske stranke i jedinstva opozicije dobijali su njegovu punu podršku. To odlično prepoznaju članovi Demokratske stranke, ali i demokratska javnost“, navedeno je u saopštenju.

Udružena opozicija je najavila da će sa dešavanjima u DS upoznati partnere u Evropskoj uniji i drugim zemljama, kao i međunarodne institucije koje se bave vladavinom prava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari