UOS: Konkurs za generalnog direktora RTS-a je obična farsa 1Foto: FoNet/Marija Đoković

Janko Veselinović, ispred Ujedinjene opozicije Srbije, ocenio je danas da je za tu političku grupaciju obična farsa konkurs za generalnog direktora Radio-televizije Srbije (RTS) , koji se završava danas, jer nisu uspeli da zainteresuju ljude od kredibiliteta da se prijave za mesto prvog čoveka javnog servisa.

Veselinović je, na konferenciji za novinare ispred RTS, zatražio od članova Upravnog odbora RTS da ako imaju morala i časti da uđu u proces izbora generalnog direktora da izaberu kompetentnog čoveka, koji će raditi u interesu građana, a ne Aleksandra Vučića, a ako za to nisu sposobni, traži njhove ostavke.

On je pročitao imena članova UO RTS – predsednik Vladimir Vuletić, Miroslav Minja Nikolić, Zorica Šuica, Branko Radun, Simona Mitrović Dunjić, Ljiljana Đurđevac, Zoran Panović i Nenad Janković.

Rukovodstvo RTS je sada u vd stanju i umesto da služi građanima Srbiju, koji plaćaju direktno pretplatu ili putem poreza, jer RTS dobija i novac iz budžeta, Veselinović je rekao da javni servis služi jednoj strani i jednom čoveku.

Veselinović tvrdi da je konkurs farsa jer nije raspisan konkurs i za glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa RTS, pošto je Nenad Lj. Stefanović skoro godinu dana u vd stanju.

Upitan zašto opozicija ne pozove građane da ne plaćaju tv pretplatu, on je rekao da je UOS razmatrala tu temu, ali da smatraju da je to sledeći korak koji bi trebalo da podrže svi građani.

Moramo da sačekamo još 15-20 dana da vidimo šta će se događati u postupku izbora generalnog direktora da bismo doneli odluku kako dalje da se borimo protiv ovog mesta na kojem stanuje medijski mrak, rekao je Veselinović i istakao da koliko imaju infomaciju dva su kandidata za direktora.

Upitan o narednom skupu opozicije, koji je najavio lider SDS Boris Tadić za ovu nedelju, Veselinović je rekao da su u toku konsultacije o tom sastanku, koji mora biti tematski i posvećen slobodnih i poštenih izbora, RTS, REM i institucijama od kojih zavisi da li su izbori „medijski slobodni“.

Borko Stefanović je ocenio da je najveći uspeh protesta, koji su provocirani njegovim pokušajem ubistva u Kruševcu, to što se Srbija probudila, a svet i Evropa su videli šta se u ovoj zemlji događa.

Opozicija je počala težak i bolan proces ujedinjenja koji daje svoje rezultate i pre i posle ovih protesta nije ništa isto u Srbiji. Apsolutno Srbija nije ista, opozicija nije ista, napravljen je sporazum sa narodom, bojkot je uspeo, politička scena je raščišćana, skupština je nelegitimna, jednopartijska kozačka skupština, konstatovao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari