Urednik Koha Ditore o novoj Vladi Kosova: Više ništa neće biti isto 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Iako zakasnelo, formiranje nove Vlade Kosova je odlična vest, rekao je za KoSSev glavni i odgovorni urednik lista Koha Ditore Agron Bajrami, koji smatra da sa Aljbinom Kurtijem i Vljosom Osmani na čelu, na Kosovu više ništa neće biti isto.

„Imamo raznovrsniju vladu – pet ministarki, kao i prvu ženu predsednicu parlamenta. Ekspoze premijera Kurtija je sadržao veoma ambiciozne planove, i mislim da će vreme pokazati da li je ova vlada u stanju da dostigne ciljeve koje je sebi postavila. Ako uspe polovinu onoga što su zamislili, biće dobro za sve“, istakao je Bajrami.

On smatra da je kosovska vlada nova u pravom smislu reči.

„Ne samo novi ljudi, već i nova politika i drugačiji način rada. Ne samo zato što su Kurti i njegova partija po prvi put na vlasti na nacionalnom nivou, već i zato što imaju jasne ideje šta žele u mnogim sektorima, naročito vladavini prava, borbi protiv korupcije, ekonomiji, zdravstvu i obrazovanju“.

Iako je oprezan po pitanju predviđanja rezultata koje će LVV napraviti u koaliciji sa LDK, Bajrami ipak naglašava: „Ali sve ukazuje na to da ćemo videti velike promene, nadam se korenite“.

Dodatni oprez da ipak „nije sve sjajno“ vidi u „činjenici da Srpska lista ima monopol na predstavljanje Srba u institucijama“, ali postoje i drugi upozoravajući signali.

Iako podseća na to da postoje i druge nepoznanice, te da je rano da se nagađa, Bajrami je naglasio da će se veoma brzo videti kojim pravcima će ići nova vlada kada su u pitanju „najvažniji procesi koji čekaju Kosovo – od dijaloga sa Srbijom do evropskih integracija“.

„Ono što je sigurno, sa Kurtijem na čelu Vlade, ali i sa gospođom Osmani na čelu parlamenta, Kosovo više neće biti isto kao što je bilo do sada“, zaključio je Bajrami.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Urednik Koha Ditore o novoj Vladi Kosova: Više ništa neće biti isto”

  1. „… Srpska Lista ima monopol na predstavljanje Srba u institucijama“, tacno tako, najzad su izbaceni Slobodan Petrovic i Rada Trajkovic, i nece biti direktori PTT i drugih javnih preduzeca, cime je kupovan njihov glas. Dakle, sve ono sto je Kurti planirao a direktno je upereno protiv Srpske Zajednice (obavezno sluzenje vojnog roka, formiranje vojske Kosova, tuzbe za genocid, formiranje Suda za ratne zlocine koji su cinili Srbi) nece moci biti izglasani.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.