Usvojeno više finansijskih ugovora među kojima i zajmovi za autoput Požega-Preljina i železnicu 1Foto: Stanislav Milojković

Skupština Srbije usvojila je danas više finansijskih ugovora, među kojima i zajam za izgradnju dela auto-puta na deonici Preljina-Požega i zajam za izgradnju pruge Novi Sad-Subotica.

Za izgradnju dela autoputa Preljina-Požega kredit od 445 miliona dolara se uzima od kineske Eksport-import banke.

Zajam za projekat modernizacije i rekonstrukcije mađarsko-srpske železničke veze na teritoriji Srbije za deonicu Novi Sad-Subotica je oko milijardu dolara, a zajmodavac je takođe kineska Eksport-import banka.

Skupština je usvojila i Finansijski ugovor o Partnerstvu za lokalni razvoj između Srbije i Evropske investicione banke, Finansijski ugovor – Okvir za jačanje otpornosti lokalne infrastrukture, između Srbije i Evropske investicione banke.

Zatim je potvrdila Sporazum o zajmu (Projekat modernizacije poreske administracije) između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Sporazuma o zajmu (Projekat unapređenja trgovine i saobraćaja Zapadnog Balkana uz primenu višefaznog programskog pristupa) između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Potvrđen je i Sporazum o zajmu (Projekat unapređenja usluga elektronske uprave) između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, i Okvirni sporazum o zajmu LD 1981 (2018) između Banke za razvoj Saveta Evrope i Srbije za finansiranje javnog sektora – unapređenje infrastrukture u oblasti zdravstvene zaštite u Srbiji.

Skupština je danas usvojila i izmene i dopune Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela kao i izmene i dopune Zakona o izvršenju krivičnih sankcija.

Skupština je danas izabrala i više predsednika sudova i sudija koji se prvi put biraju na sudijsku dužnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari