Užička opozicija zahteva od gradske vlasti da povuče odluku o poskupljenju komunalnih usluga 1Skupština grada: Užice Foto: N. Kovačević

Ujedinjena opozicija Srbije u Užicu je ocenila sramnom odluku Gradskog veća o poskupljenju vode i kanalizacije za čitavih 18 odsto i zatražila od loklane vlasti, koju predvode naprednjaci, da tu odluku povuče.

Opozicija je saopštila da ta odluka „nije u javnom interesu i da predstavlja ozbiljan udarac na skroman budžet građana, čija primanja ne prate realne i od vlasti nametnute troškove života“.

Uz ocenu da je zahtev lokalnog JKP Vodovod za poskupljenjem „krajnje neosnovan, amaterski i neutemeljen“, opozicija je saopštila da je opravdanje vlasti o „troškovima prerade i rekonstrukcije gradske vodovodne i kanalizacione infrastrukture“ uopštena floskula.

„Pošto je ovo pitanje od javnog interesa, pitamo novoizabranu vlast da li su gradskim budžetom ovi nameti bili unapred predviđeni da padnu na leđa građana ili su sredstva mogla i morala biti projektovana iz prihoda Grada, republičkog budžeta, odgovornih ministarstava ili kroz projekte koji se realizuju uz donatorsku pomoć“, saopštila je Ujedinjena opozicja Srbije u Užicu.

„Novoizabrana vlast je tim neodgovornim i bezobzirnim potezom „povukla nogu“ i „otvorila karte“ i već narednih dana očekuju nas nova poskupljenja usluga lokalnih JKP-a, na šta će se nadovezati lokalna privreda, jer joj rast realni troškovi proizvodnje“, navedeno je u saopštenju.

Uz ocenu da će „građani imati povećanje cena, od čaše vode do kifle u lokalnoj pekari“, dodaje se da „lokalna vlast za to ne mari“ i da je „bitno da oni odvojeni od građana i realnog života, imaju dovoljno za sve svoje potrebe“.

„Najstrašnije od svega je to što se ceo scenario odvija u jeku epidemije korone, tokom koje vlasti država u civilizovanom svetu na svaki način teže da sačuvaju svoje građane, stavljaju moratorijume na povećanje cena i pružaju građanima redovne novčane pomoći, mnogo veće od 100 evra sa kojima se ovde mahalo na svim televizijama, kao o epohalnom uspehu“, navodi se u saopštenju i zaključuje da „reč je o vodi i koroni, zastrašujućoj zaraznoj bolesti, koja se suzbija opštim merama higijene koja je ionako postala diskutabilna kategorija, otkako je SNS na vlasti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari