Velimir Ilić: Građani koji protestuju moraju da nađu mehanizam kontrole vlasti 1Foto: Fonet/ Nenad Đorđević

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da protesti građana u Beogradu ne smeju da ostanu na nivou šetnji ulicama, već da građani na njima moraju da nađu mehanizam kontrole vlasti.

„Tim koji će se oformiti na građanskim protestima treba da kontroliše svaku buduću vlast“, rekao je Ilić.

On je na konferenciji za novinare naveo i da Srbija počinje da izlazi na ulice kako bi ljudi „predupredili laži koje dolaze sa televizije“ i pripremili se za „prave demokratske izbore“.

„Mladi Srbije neće ovu vlast i to se vidi na ulicama. Narod je revoltiran institucijama i neće više da sluša jednog čoveka“, izjavio je Ilić.

On je dodao i da izbore ne treba da organizuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, već prelazna vlada, i da se bez nje ne sme dati aktuelnoj vlasti da ih sporovede.

Govoreći o susretu Vučića i nemačke kancelarke Angele Merkel u Davosu, Ilić je rekao da se od njega „mnogo očekivalo“, ali da je prošao bez „ikakvih rezultata“, kao i da je spoljna politika Srbije loša jer su političari „neozbiljni“ u svom poslu.

„Ništa nije urađeno da se ukinu nameti koje je uvela vlada takozvane države Kosovo, ni da Srpska lista izađe iz vlade i zauzme svoje mesto u borbi za narod na Kosovu“, izjavio je Ilić.

Ilić je dodao i da „nije normalno“ da se železnička infrastruktura u Srbiji raspada i da u pojedinim delovima Beograda još nije očišćen sneg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari