Vesna Pešić: Vučić nikada neće pristati da vrati demokratiju u Srbiju 1Foto: Miloš Đošić / Danas Online

Sociološkinja Vesna Pešić izjavila je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nikada neće pristati da vrati demokratiju u Srbiji, zbog toga što on „organski mrzi demokratiju i opoziciju kao takvu“.

„Vučić ne bi bio Vučić kada bi oslobodio medije i RTS, i vratio demokratske izbore. On je protiv demokratije, on je autentični autokrata koji hoće i mora sve da zna, i da upravlja svim i svačim, čak i nevažnim stvarima. Vlast mu je jedina briga“, kazala je Pešić za portal Tacno.net.

Ona je ocenila da opozicija u Srbiji nije dovoljno borbena, jer se suviše orijentisala na to da traži izborne uslove i medije, što je ocenila da je isto kao da traže da Vučić preda vlast.

„Greška je to što je opozicija usvojila osnove velikosrpskog nacionalizma i što je bojkotovala lokalne izbore“, navela je Pešić.

Kako je kazala, da se danas bavi politikom, ona bi se „tukla“ za mesne zajednice, lokalne samouprave i gradove u kojima opozicija ima najviše šanse.

Govoreći o odnosu međunarodne zajednice prema Vučiću, konstatovala je da to što predsednika Srbije Zapad još uvek tretira kao faktor mira i stabilnosti – govori o njegovoj nezaintesovanosti za Srbiju.

„Zapad, naime, smatra dovoljnim to što su najslabije tačke u regionu pod vojnom paskom njihovih snaga. Vučić to zna, ako bi slučajno rešio da zapuca, odmah bi dobio neprijatan odgovor“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari