Više od deset hiljada građana na protestu “Ne damo niški aerodrom“ (FOTO) 1

Pozivamo odbrnike Skupštine grada, ma iz koje partije bili, da glasaju protiv poklanjanja niškog aerodroma.

Zorane Mihajlović i Aleksandri Vučići će doći i proći, a oni će nastaviti da žive u ovom gradu i morati da objasne porodici, komšijama i prijateljima zašto su poklonili nešto što je naše, a na štetu svih nas, poručio je večeras Miloš Bošković, član Inicijative „Ne damo niški aerodrom“ i bivši poslanik “Dosta je bilo”.

Na protestu u organizaciji ove Inicijative, kojem je prisustvovalo više od deset hiljada ljudi, najavljeno je novo okupljanje na dan zasedanja Skupštine grada, kada će biti doneta odluka da li će se prihvatiti predlog Gradskog veća da se osnivačka prava i kompletna imovina Aerodroma „Konstantin Veliki“ besplatno ustupi državi, koji je donet na preporuku Vlade Srbije. Prema nezvaničnim informacijama, sednica Skupštine biće posle prvomajskih praznika.

Mladen Jovanović, predsednik Upravnog odbora Nacionalne koalicije za decentralizaciju, pročitao je listu od 30 argumenata zbog kojih niški aerodrom ne treba pokloniti državi.

Među njima su činjenice da grad Niš od Republike nije dobio nikakve garancije da će se aerodrom razvijati, da će Niš plaćati penale lou kost kompanijama ukoliko Republika izmeni uslove letenja, da je Niš pokazao da ume da upravlja erodromom jer on već tri godine posluje sa dobitkom, da „niko nema pravo da poklanja naše“… Na listi su i argumenti da „država ne mora da otme aerodrom da bi u njega investirala“, odnosno da ona „mora da ulaže u niški aerodrom i regionalni razvoj, inače u Nišu i na jugu Srbije niko neće ostati da živi“. Među argumentima je onaj krajnje jednostavan: „Ne damo naše jeftine letove“.

(Opširnije u štampanom izdanju)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari