Vlada Kosova poslala pozivnice za ceremoniju stvaranja vojske 1Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Vlada Kosova preduzima poslednje pripreme za ceremoniju stvaranja Vojske Kosova 14. decembra, pa su tako u ime kosovskog premijera Ramuša Haradinaja poslate i pozivnice zvanicama, prenosi danas Gazeta Blic.

U ime Ramuša Haradinaja, kosovskog premijera, zvanice su pozvane da prisustvuju ovoj ceremoniji 14. decembra 2018. u 17 časova, u „kasarni Adem Jašari“ u Prištini.

Kosovski zamenik ministra obrazovanja, Muhamet Keljmendi, je preko Fejsbuka pozvao sve Albance, „gde god živeli, da dobrovoljno finansijski podrže kreiranje i naoružavanje Vojske Kosova“.

Napisao je da „postoje pretnje i sa severa i sa juga, a Albanci su između srpskih i grčkih neofašističkih napada“. “Da pomognemo našoj vojsci,“ zaključio je Keljmendi.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg „naglasio je u četvrtak u razgovoru sa kosovskim premijerom i srpskim predsednikom da takav potez dolazi u loše vreme, da ide protiv saveta mnogih NATO saveznika i može da ima negativne posledice na budućnsot Kosova, prenosi KoSSev.

On je rekao da će, ukoliko mandat Kosovskih snaga bezbednosti bude evolurao, NATO morati da ispita nivo svog angažmana sa Kosovskim snagama bezbednosti“.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je za Sjedinjenje američke države Kosovo završena priča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari