Foto: FoNet/TV

On je ocenio da je Haradinaj u pravu kada tvrdi da će, šta god da se desi, Amerikanci uvek biti na njihovoj strani, dodajući da nije važno koliko puta oni mogu da prekrše međunarodno pravo.

Krajnje je vreme da se mi sa tim pomirimo i da razumemo da je to konačna činjenica. Oni su priznali nezavisno Kosovo i to je kraj priče za njih. Ne misite valjda da će Srbija da natera Ameriku da promeni mišljenje, naglasio je predsednik Srbije u Kragujevcu.

On je rekao da Srbija zna da je Amerika najveća sila u svetu, da je mnogo moćna i da neće mnogo da brine „ukoliko treba da nas udari na bilo koji način“, dodajući da zbog toga „mi treba da sačuvamo mir, da sačuvamo svoj narod, ali i da sačuvamo svoje nacionalne interese“.

Da budemo bahati i da se silimo nad Amerikancima bilo bi smešno. Suviše smo mi mali za njih. Njihova ekonomija je 21 bilion, a naša 42 milijarde dolara. To vam je 520 prema jedan i hajde da se ne igramo sa tim. A da li sam ja oduševljen njihovom silom ili da li Bog voli silu, pa ne voli, ali šta da radite, naglasio je Vučić.