Vlasi: Nema sumnje u političku motivisanost 1Foto: N1

Nema sumnje da je ubistvo Olivera Ivanovića politički motivisano, navodi za Danas Advokat i bivši jugoslovenski političar Azem Vlasi (koji je ranjen iz vatrenog oružja marta 2017. a počinilac je priveden istog dana).

– Na moguće počinioce i naručioce ubistva upućuju same izjave Ivanovića u vreme kada su se odvijali lokalni izbori na Kosovu, kada je govorio o tome da se zaoštravaju odnosi između Srba na severu Kosova. On je vodio listu koja nije bila podržana iz Beograda i bio neprestano meta napada zvanične srpske politike i lokalnih predstavnika. Dakle, same izjave Olivera Ivanovića su vrlo indikativne i mogle bi da pomognu da se ovo ubistvo rasvetli a počinioci privedu pravdi, napominje Vlasi za Danas.

Prema njegovim rečima, svi organi na Kosovu rade na rasvetljavanju ubistva i trebalo bi taj posao okončati brzo i efikasno kako bi se saznalo kome ide u prilog to ubistvo, ko profitira od ovog ubistva.

– Nadam se da ovo neće dovesti do zaoštravanja odnosa Srbije i Kosova, a povlačenje srpske delegacije iz Brisela tumačim kao odgovor na atmosferu koja nije baš odgovarajuća za razgovor. Marko Đurić je bio jedan od najjačih zastupnika Srpske liste na Kosovu koji je sve ostale liste proglašavao onima koji rade protiv interesa Srbije – ocenjuje Vlasi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari