Kako se dalje navodi u saopštenju svi koji na to pristaju su Vučićevi saučesnici.

To su svi oni koji pristaju na „partijsko“ zapošljavaje nezavisno od kvalifikacija i iskustva, „partijsko“ dobijanje poslova na konkursima i tenderima, menjanje zakona, urbanističkih planova, statuta i uredbi po volji partijskih tajkuna, poslušnika i zaslužnih partijskuh trkača. Time je do apsurda i suštinskog aparthejda dovedena praksa koju su započeli njihovi prethodnici na vlasti, kojima smo (zato!) videli leđa”, precizira se u saopštenju.

Pripadnici te, ekonomski, politički, socijalno, kulturološki i na svaki drugi način privilegovane grupe – jedini su koji u Srbiji imaju pravo slobodnog javnog istupa.

Oni koji pripadaju drugoj grupi – „danasoidi“, „žuti“, izdajnici, soroševci, autonomaši, oni koji piju kapućino u po’ bela dana, studenti, NVO, opozicija… oni su građani koji su nepoželjni u sopstvenoj zemlji! I – oni nemaju pravo javnog istupa, jer će na svaki javni istup, koji vođi nije po volji, biti satanizovani kao kriminalci, ološ, separatisti, izdajnici…

Ako takav aparthejd, koji se dešava na očigled cele (demokratske?) Evrope nije čist fašizam, šta jeste? Ili, ipak, treba da sačekamo žute trake ona rukava, pa da to tek tada kvalifikujemo kao fašizam?

Aleksandar Vučić je u politički život Srbije uveo gebelsovsku propagandu kao sistem komunikacije sa građanima, medijima, nevladinim organizacijama i opozicijom.

On sistematski i dosledno, sa pozicija najviše vlasti – neistomišljenike proglašava bolesnim, kriminalnim i izdajničkim „elementima“, pokrećući medijsko blaćenje, ponižavanje i diskriminaciju svakoga ko misli drugačije. Aleksandar Vučić na svako neprijatno pitanje odgovara izmišljanjem nepostojećih afera, novim lažima i novim diskvalifikacilama „drugih“.

Aleksandar Vučić dosledno uništava živote, porodice i karijere svih koji se ne slažu sa njim. Mediji koji takvu praksu ne poštuju ekspresno menjaju vlasnike ili prolaze kao list Danas.

Zahtev Igora Mirovića da se list Danas izvini zbog svoje naslovne strane je vrhunac cinizma, jer ga je izneo čovek koji je devedesetih nudio po sendvič i besplatan autobuski prevoz u jednom pravcu Hrvatima i Mađarima iz Vojvodine, čovek koji, od kako je zaseo u Banovini (a posebno tokom ove „godine jubileja“) pokušava da višenacionalnu Vojvodinu pretvori u „Srpsku Vojvodinu“, falsifikujući našu istoriju. I to – o našem trošku. U svom današnjem saopštenju, Mirović čak i ne tvrdi da aktuelno rukovodstvo Srbije NIJE fašističko, već traži izvinjenje, jer to što je rečeno i nacrtano jako loše zvuči!!! Naravno da loše zvuči! I treba da Vam loše zvuči, zaključuje se u saopštenju Vojvođanskog kluba.