Vanredno stanje u Vranju uoči Vučićevog mitinga 1Foto:infovranjske.rs

Uoči večerašnjeg mitinga predsednika Srbije i lidera SNS u Vranju vlada neka vrsta vanrednog stanja. Bina sa specijalnim svetlosnim efektima, jakim ozvučenjem montirana je više sati na kraju pešačke zone, neposredno uz zgradu gradske uprave.

– Ovakve mere obezbeđenja nisu zabeležene ni u vreme kada je ovde dolazio Slobodan Milošević. Narod je zaplašen, i pod strahom se kreće – objašnjavaju sagovornici Danasa.

Svi očekuju da će se SNS oglasiti vešću da je u Vranju na mitingu na kome će pored predsednika Srbije, govoriti i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, „prisustvovalo 10.000 građana, zbog čega je i odabrana lokacija koja daje privid većeg broja građana“, navode policijski izvori Danasu.

Pod pretnjom dobijanja otkaza, skupu moraju da prisustvuju radnici Jumka, Simpa, svih javnih preduzeća, lekari, sportisti, kulturni radnici… Postoje određeni punktovi za sva javna preduzeća gde će biti evidentiran dolazak zaposlenih. 

U Vranje pristižu i autobusi iz Leskovca, Niša, Zaječara, ali i sa KiM, gde su uglavnom đaci osnovnih i srednjih škola koji su na zimskom raspustu. 

Partijski nalog upućen odborima naprednjaka u sedam opština Pčinjskog okruga, koji je objavljen na lokalnim portalima izričito navodi „da treba obezbediti prisustvo najmanje 9.000 ljudi“, zadao je težak zadatak lokalnim funkcionerima naprednjaka.

Javno su mobilisani radnici kompanija Jumko i Simpo, odakle je na miting moralo da dođe oko 2.000 radnika. Sva javna preduzeća u Vranju za ovu priliku napravila su po nalogu direktora spiskove upošljenika, koji su sat vremena pre početka mitinga morali da budu na punktovima kako bi bilo registrovano njihovo prisustvo. Usledio je javni poziv lekarima i medicinskom osoblju ZC, koji je objavila glavna sestra ove zdravstvene ustanove na svom Fejsbuk profilu.

Pozvani su i navijači fudbalskog kluba Dinamo da u žutim majicama klupske boje izraze na mitingu „poštovanje predsedniku Vučiću za sve što je uradio za klub i grad“.

– Bilo je puno skupova ovakvih, pa i kada je na vlasti bio Milošević nije bilo ovakvog pritiska i pretnji da se obezbedi masovnost. Vranje je još jednom žrtvovan grad od strane još jedne ne tolerantne šolitike – zajedničko je mišljenje običnih građana Vranja, koji su se našli u politički uzavreloj atmosferi.

Vučić mitingom u Vranju započinje dvodnevnu posetu jugu Srbije, tokom koje će obići Vladičin Han, Surdulicu, Trgovište, Bujanovac u okviru kampanje „Budućnost Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari