Vučević kaže da je prijavu podneo samoinicijativno, a ne na molbu Vučića 1Miloš Vučević Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević (SNS) izjavio je danas da je krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja podneo samoinicijativno, a ne na molbu predsednika.

Vučević je u ponedeljak Republičkom javnom tužilaštvu podneo krivičnu prijavu zbog slučaja Jovanjica i navodne umešanosti u uzgajanje opijata na tom poljoprivrednom dobru.

On je u gostovanju na RTV kazao da prijavu podneo zato što želi da njegovi sinovi žive u normalnoj državi, „gde niko neće moći bez dokaza optužuje nekoga“.

Komentarišući tvrdnje dela javnosti da se potencijalno radi o krivičnom delu lažno prijavljivanje, on je rekao da te tvrdnje iznose oni koji nisu pročitali prijavu i oni čije su tvrdnje o umešanosti Vučića u slučaj „Jovanjica“ citirane u samoj prijavi.

„U javnosti su iznete informacije o umešanosti Vučića u aferu ‘Jovanjica’. Ovakvo stanje je neodrživo za javnost, državu i društvo. Moramo da znamo da se država bori protiv kriminala ili živimo u državi koja dozvoljava nekome da njime bavi“, ocenio je on.

Vučević je kazao da su od otkrivanja plantaže droge kod Stare Pazove 20 dana u javnost iznošene tvrdnje o umešanosti Vučića, ali da krivične prijave nisu podnete te je on to učinio.

On je rekao da je krivičnu prijavu predao zaposlenima u Republičkom javnom tužilaštvu i demantovao da se tada sastao republičkom javnom tužiteljkom Zagorkom Dolovac.

Govoreći o stavu nekih pravnika se podnošenjem takve prijave vrši na tužilaštvo, on je upitao da li se iznošenjem tvrdnji o Vučiću kao „narkobosu“ vrši pritisak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari