Vučević: O kandidatima za novog premijera Srbije pitajte Anu Brnabić 1Miloš Vučević Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da to što je bio na sastancima o formiranju nove vlade Srbije i što je davao izjave o tome, „ne aludira na bilo šta drugo“, odnosno da to ne ukazuje da će on biti novi premijer.

Vučević je na TV Prva rekao da se „o kadrovskim rešenjima (za sastav nove Vlade) još nije pričalo ni na Predsedništvu SNS“.

On je rekao da šeficu odlazeće vlade, Anu Brnabić, treba pitati na koga je mislila kad je rekla da su ona i još jedna osoba u izgledu da budu mandatari nove vlade.

„Morate pitati gospođu Brnabić, ne znam zaista, ponavljam da u Predsedništvu SNS nismo razgovarali ni o jednom imenu“, rekao je Vučević.

Dodao je da bi za njega bilo „sasvim logično“ da Brnabić i dalje bude šefica Vlade jer je „vrlo kvalitetno radila svoj posao“.

Vučević je naveo da je posle junskih izbora na kojima je SNS osvojila apsolutnu većinu u Skupštini Srbije „vrlo odgovoran zadatak“ formiranje Vlade koja će se „boriti u interesu građana Srbije“ i to „ne po formi nego suštinski“.

To će rekao je Vučević, biti „jedna moderna Vlada koja će biti partner sa predsednikom Republike“.

On je rekao da pre odluke o tome ko će biti novi premijer, treba odlučiti o tome da li će SNS vladu formirati sam, ili u koaliciji s nekim, ali ta odluka još nije doneta, i o tome članovi Predsedništva SNS imaju različita mišljenja.

Premijerka Ana Brnabić rekla je da predsednik Aleksandar Vučić najozbiljnije razmišlja o ulasku u koaliciju sa liderom Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandrom Šapićem i navela da je ona jedan od dva kandidata za premijera nove vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari