Vučić: Ako treba nekog kriviti, to smo Tači i ja 1Foto: N1 (Arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas predsedniku Kosova Hašimu Tačiju da Beograd i Priština moraju da pregovaraju kako bi održali mir.

„Vi morate da pregovarate, a i moramo da pregovaramo da bismo održali mir. Mi moramo da pričamo sa vama… Ne očekujemo ništa od EU, jer sve pregovore radimo pod okriljem EU. Nemam ništa ružno da kažem (Federiki) Mogerini… Ali Priština uvek krivi druge, nikad oni nisu krivi“, rekao je Vučić u Minhenu na panelu „Bezbednost u Jugoistočnoj Evropi“.

Vučić je upitao Tačija za šta mu je potreban ako je sve već završeno i upitao kako se dogodilo da Kosovo nije članica UN, Interpola, Unesko, ako je već sve završeno.

„Za vas Tači imam jedno jednostavno pitanje na koji nemate odgovor. Ako ja ne prihvatam da ste lider suverene zemlje pre nego što postignemo jednog dana, ili neko drugi, sporazum – moje pitanje: ‘Šta ću vam ja, za šta smo vam potrebni?'“, rekao je Vučić.

Vučić je kazao da Priština uvek krivi druge, da nikad nisu oni krivi, da je jednog dana kriva Srbija, jednog Rusija, jednog EU itd.

„Ako treba nekog kriviti, to smo Tači i ja. Nas dvojica pravimo okruženje. Mi se trudimo da smanjimo očekivanja naše javnosti, a oni rade sve da bi pojačali očekivanja. Mi ne želimo da se ovo shvati kao razmena dve suverene države“, rekao je Vučić.

On je poručio da Beograd i Priština moraju da pregovaraju o svemu i svakom pitanj

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari