Vučić: Bio sam zaprepašćen onim što je Evropa ponudila Tačiju i Haradinaju 1Foto: Instagram @buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Berlinu da Kosovo ne može postati konsolidovana država bez Srbije.

Njihova pozicija zavisi u potpunosti od Beograda, a pozicija Beograda ne zavisi u potpunosti od Prištine, rekao je Vučić novinarima.

Vučić je izjavio da je Srbija međunarodno priznata država i članica Ujedinjenih nacija, tako da joj nije potrebno da je Kosovo prizna.

Govoreći o samitu lidera zapadnog Balkana, održanom u ponedeljak u Berlinu, Vučić je ocenio da je Srbija štitila svoje interese.

Važno je da se ponašamo postojano i odgovorno. Stekli smo još više ugleda, kao ozbiljno rukovodstvo, rekao je Vučić i dodao: Važno je da razmišljamo kako da pronađemo kompromisno rešenje, što ne možemo bez dijaloga.

Za to je potrebno ukidanje kosovskih taksi od 100 odsto na robu iz Srbije, izjavio je Vučić, uz tvrdnju da su takse uvedene „da bi mogli da se međusobno tuku u Prištini“, ali i da ne veruje da je to bila „samostalna odluka“.

Vučić je rekao da se stiče utisak da postoji sukob između kosovskog predsednika Hašima Tačija i premijera Ramuša Haradinaja, ali i da „tu ima dvostruke igre, kako bi dobili više ustupaka“.

https://www.instagram.com/p/Bw4MON6pgfs/

Bio sam zaprepašćen onim što je Evropa ponudila Tačiju i Haradinaju, izjavio je Vučić.

„Mogu da razgovaram sa svakim, ali ne i sa Đilasom, Obradovićem i Jeremićem“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Berlinu da može da razgovara sa svakim, ali da nije voljan da ima sastanke sa liderima Saveza za Srbiju Draganom Đilasom, Boškom Obradovićem i Vukom Jeremićem. Ali, za njihove ideje je nadležan parlament, a ne ja, rekao je Vučić novinarima.

Obradović je danas upitao kako Vučić može da u Berlinu razgovara sa kosovskim predsdenikom Hašimom Tačijem i premijerom Ramušom Haradinajem, a ne može sa predstavnicima opozicije.

Vučić je izjavio da će sa liderima opozicije razgovarati ukoliko pređu izborni cenzus od pet odsto dobijenih glasova, prilikom konsultacija o mandataru za formiranje vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari