Vučić: Da Kosovo nije uvelo takse rast BDP-a Srbije bi bio 4,4 1Foto: BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da veruje da je neodrživ opstanak taksi koje je Priština uvela na robu iz Srbije i BiH i da će deo tog problema biti rešen nakon formiranja nove Vlade Kosova.

„Verujem da je to neodrživo i da će formiranjem Vlade u Prištini deo problema biti rešen. Ma ko da formira tu Vladu. Jasno je da bez Srpske liste to neće ići i to će biti jedan od ključnih zahteva Srpske liste“, rekao je Vučić u Davosu.

On je ocenio da bi Srbija, da nije bilo taksi od 100 odsto na robu koja ide na Kosovo, imala rast Bruto društvenog proizvoda od 4,3 ili 4,4 odsto, umesto 4 ili 4,1 odsto, i da bi to onda bio najveći rast u Evropi.

„Zato je od presudnog značaja da se takse ukinu“, rekao je on i dodao da nema mnogo smisla obnova avio linije izmedju Beograda i Prištine i priča o uvodjenju železničke linije ukoliko ne postoji mogućnost protoka roba.

Vučić je rekao da nije imao „bliski susret“ sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem u Davosu, ali da su obojica učestvovala na neformalnom skupu.

On je rekao da su govorili o različitim temama na tim skupovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari