Vučić i Bocan-Harčenko: Zajednički projekti se dobro sprovode 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko su, uoči posete potpredsednika Vlade Rusije i kopredsedavajućeg Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Jurija Borisova, ocenili da se realizacija zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata dobro sprovodi.

Predsednik Vučić je danas primio Bocan-Harčenka i zamolio ga da predsedniku Vladimiru Putinu prenese zahvalnost za čestitku koju mu je uputio povodom Dana državnosti, navodi se u saopštenju iz Predsedništva.

Srpski predsednik je rekao da Srbija i Rusija imaju čvrste prijateljske odnose, koji se dokazuju u različitim izazovima, pa i sada, u vreme pandemije kovida-19.

Istakao je da je vakcina Sputnjik Ve koju je Rusija isporučila Srbiji doprinela da Srbija „prednjači u vakcinaciji i pružanju stanovništvu pouzdane odbrane od korona virusa“.

Sagovornici su razgovarali o mogućnosti da Srbija, uz pomoć stručnjaka iz Rusije i na osnovu ruske tehnologije, samostalno proizvodi vakcine.

Razgovarali su i o infrastrukturnim i energetskim projektima, kao i o situaciji u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari