Vučić: I ranije su pričali da su moje izjave 'fantazmagorije' 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da će u narednih pet godina biti izgrađeno 5000 kilometara regionalnih i lokalnih puteva, nakon što je u dnevniku „Danas“ objavljen tekst u kojem su stručnjaci naveli da to nije realno.

Vučić je rekao da nije prvi put da javnost sumnja u njegove izjave, da su neki pričali da je projekat „Beograd na vodi“ njegova „fantazmagorija“, a da danas taj deo Beograda privlači turiste.

„Ti regionalni i lokalni putevi će biti kao krvotok u organizmu. Pokazaćemo koje su nam arterije i koje su nam vene“, kazao je Vučić novinarima nakon otvaranja ipsilon kraka obilaznice oko Subotice.

U tekstu „Vučićeve nerealne brojke o izgradnji puteva“ koji je objavljen u Danasu u petak, stučnjaci su naveli da je teško poverovati da će za izgradnju tih puteva biti dovoljno pet godina, kao i da je za izgradnju 5000 kilometara puteva 900 miliona evra malo.

Vučić je izjavio danas da se nada da će se uzavrela atmosfera u Crnoj Gori „prevesti u mirnije tokove“ i da svetinje Srpske pravoslavne crkve neće biti ugrožene.

„Izražavam zabrinutost i nadu da će srpske svetinje i srpske crkve biti sačuvane a mi ćemo u skladu sa diplomatskim mogućnostima, striktno vodeći računa o našim pravima i obavezama, ne urušavajući prava nijedne druge zemlje, da pokušamo da pomognemo našem narodu i crkvi“, rekao je Vučić na otvaranju takozvanog ipsilon kraka obilaznice oko Subotice.

Vučić je dodao da će Beograd pomoći srpskom narodu, „ne rušeći mostove sa susednim državama“.

„I znanjem i stručnošću naših pravnika, i na sve druge načine“, rekao je on.

Odgovarajući na kritike iz BiH zbog toga što je u Strategiju odbrane Srbije uneta odredba o tome da je cilj Srbije očuvanje Republike Srpske u okviru BiH, Vučić je rekao da ne shvata šta tu kome smeta.

„Mi u strategiji imamo da je naš posao da pomognemo očuvanje Republike Srpske (RS) u okviru BiH. A šta vam tu smeta? Jel imate možda planove da uništite RS pa vam smeta što mi hoćemo da poštujemo Dejtonski sporazum? Nismo mi rekli da se RS ujedinjuje sa Srbijom nego da se zalažemo za njen opastanak u okviru BiH“, rekao je Vučić.

On je rekao da se tome najviše protivio predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić koji je pre tri dana rekao da je Kosovo nezavisna država i da je to za njega „završena priča“.

„Tako nešto ne radite, posebno ako ste iz BiH koja nije priznala Kosovo. A ja sam i to prećutao i reč jednu nisam rekao“, dodao je Vučić.

Vučić je izjavio je danas da će se u narednih deset dana sastati svim ljudima iz namenske industrije u Srbiji.

On je novinarima rekao da je velika šteta učinjena valjevskom „Krušiku“ i da će morati da se „ponovo bore i da ga podižu i guraju stvari napred“.

Upitan o saopštenju „Krušika“ on je rekao da ne može da komentariše jer nije video saopštenje u celosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari