Vučić i Soreide: Velike mogućnosti za razvoj ekonomske saradnje Srbije i Norveške 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministarka spoljnih poslova Norveške Ine Eriksen Soreide ocenili su danas u Beogradu da odnose dve zemlje odlikuju razvijen politički dijalog i velike mogućnosti za razvoj ekonomske saradnje.

Vučić je zahvalio na donacijama i razvojnoj pomoći koju Norveška pruža Srbiji i izrazio interes za saradnju u novim projektima, kao što su programi za mlade preduzetnike koji pomažu ekonomskom rastu i izgradnji preduzetničkog duha, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

Eriksen Soreide je kazala da su norveške kompanije koje posluju na srpskom tržištu zadovoljne uslovima i izrazila očekivanje da će one biti primer drugim investitorima, navodi se u saopštenju.

Vučić je rekao i da iskustvo Nordijskog saveta, kao jedinstvenog primera jake regionalne saradnje, može da posluži kao primer za povezivanje na Zapadnom Balkanu, pošto je afirmacija regionalne saradnje i jače ekonomsko povezivanje u regionu jedan od ključnih prioriteta za Srbiju.

Predsednik Srbije je govorio norveškoj ministarki o razlozima zastoja u dijalogu Beograda i Prištine, i ponovio da je Srbija opredeljena da kroz dijalog, uz posredovanje EU, nađe kompromisno, obostrano prihvatljivo rešenje, ali da je za to neophodno da Priština ukine takse na uvoz robe iz Srbije, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari