Vučić: Kinezi ulažu dve milijarde evra u RTB Bor 1Foto: Beta/Slobodan Miljević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će kineska kompanija Ziđin u RTB Bor ove godine uložiti 160 miliona evra, a u narednih
nekoliko godina, uz nalazište Čukaru Peki kod Bora, do dve milijarde evra.

Očekujemo da za šest godina proizvodnja u RTB Bor bude trostruko veća, a sa još 80.000 tona proizvodenih u Čukaru Peki, biće proizvedeno pet ili šest puta više nego ranije, rekao je Vučić, koji je posetu Borskom okrugu počeo obilaskom pogona topionice bakra Ziđin Bor.

Predsednik Srbije je kazao da je RTB Bor trebalo prodati pre 15 godina, jer bi sada istočna Srbija izgledala mnogo drugačije. Želim da vas zamolim da radite vredno i borite se za svoje porodice. Imamo apsolutno povenje u kineske prijatelje, kao što oni imaju povrenje u naše radnike, poručio je Vučić.

U nastavku obilaska Borskog okruga Vučić će posetiti pivnicu u Rogaljevu kod Negotina i razgovaraće sa lokalnim vinarima, a potom će posetiti Negotin, gde će obići radove na zgradi Doma za decu i omladinu „Stanko Paunović“. U Kladovu će obići rekonstruisani Osnovnu školu „Vuk Karadžić“, potom će u Ratkovu obići poljoprivredno domaćinstvo Nikole Verbunkića i razgovaraće sa lokalnim poljoprivrednicima, a za 17 sati zakazan je završni miting u Boru, gde će govoriti i premijerka Ana Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari