Vučić: Malu izmenu o isplati 100 evra uveli smo slušajući tajkune koji ne žele tu pomoć 1Foto. FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je „mala izmena“ u vezi sa načinom isplate pomoći od 100 evra punoletnim građanima uvedena zbog, kako je rekao, primedbi brojnih tajkuna u politici i van nje da ne žele tu ponižavajuću pomoć.

On je posle sastanka sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem i ambasadorima članica Unije rekao da će svi penzioneri i građani koji primaju socijalnu pomoć automatski dobiti iznos od 100 evra a da će svi ostali punoletni građani morati „samo da se prijave“ na automatski broj telefona.

„Moje obećanje biće ispunjeno. Svi penzioneri i oni koji primaju socijalnu pomoć dobiće pare na žiro račune, za ostale punoletne građane dovoljan je samo jedan poziv koji košta 10 ili 20 dinara na automatski telefonski broj“, kazao je Vučić.

Navodeći da se neće prijaviti za tu pomoć, predsednik Srbije je pozvao one koji misle da im ta pomoć ne treba, da se takođe ne prijavljuju.

Siniša Mali je sinoć najavio da će na današnjoj sednici Vlade biti usvojen rebalans budžeta u okviru kojeg je i ova pomoć svim punoletnim građanima.

Bivši Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, sada advokat Rodoljub Šabić kaže da to što će građani morati da se prijavljuju da bi dobili pomoć države u iznosu od 100 evra može da se zloupotrebi iz ugla podataka o ličnosti.

Politikolog Cvijetin Milivojević ocenio je danas da je najava kako će 100 evra država davati građanima „najednostavniji, najbrži“ način da Srpska napredna stranka (SNS) faktički proveri ono što stoji u banci sigurnih glasova.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pozivali su Vladu Srbije da prilikom usvajanja uredbe o isplati 100 evra svakom punoletnom građanu Srbije, vodi računa da ono bude bez ikakvog uslovljavanja i pod jednakim kriterijumima za sve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari