Vučić: Moguć dogovor o pitanjima važnim i za Beograd i za Prištinu 1Foto: buducnostsrbijeav / Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, uoči poseta Vašingtonu i Briselu, da veruje da je moguće da se postigne dogovor o pitanjima značajnim i za Beograd i Prištinu.

„Mi želimo da nastavimo dijalog pod okriljem Brisela, ali u Vašington idemo da razgovaramo o svim važnim ekonomskim temama“, rekao je Vučić novinarima u Bledu, gde je učestvovao na panelu Bledskog strateškog foruma na temu „Evropa posle Bregzita i Kovda-19“.

On je rekao da misli da je u današnjem telefonskom razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, kao i u razgovorima sa domaćinima skupa, predsednikom Slovenije Borutom Pahorom i premijerom Janezom Janšom, Srbija dobila „podršku za jedan racionalan i pragmatičan pristup svim problemima“.

U razgovoru sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Srbije i Kosova Miroslavom Lajčakom bilo je reči, kako je rekao Vučić, o detaljima.

Posle 7. septembra, kada se se sastajemo sa Lajčakom, očekujemo „intenzifikovanje i dinamizaciju pregovora“ i da oni budu što češće u Briselu, naveo je Vućić, prenela je tv Pink.

„Verujem da je moguće da postignemo dogovore o onim pitanjima koja su od značaja i za Srbiju i za Albance na Kosovu i Metohiji, koja su od značaja i za Beograd i za Prištinu“, rekao je.

„Prihvatamo jezik argumenata, ne prihvatamo i nećemo prihvatiti jezik ucena“, dodao je Vučić uoči sastanaka vođa Beograda i Prištine prvo u Vašingtonu 4. septembra a tri dana kasnije u Briselu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari