Vučić: Možemo da prihvatimo kompromis, ne i poniženje (VIDEO) 1Foto: FoNet / Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Kosovo najvažnije pitanje za Srbiju, koje će, ako ne bude adekvatno rešeno, predstavljati prepreku na evropskom putu.

Možemo da prihvatimo kompromis, ne i poniženje Srbije, ali ako ne razumemo šta se dešava oko nas, ne čujemo i ne vidimo nikog drugog oko sebe, onda ćemo da gubimo i deca nam neće imati budućnost, rekao je Vučić, posle razgovora sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom.

Vučić je izjavio da je Beograd ispunio sve obaveze iz Briselskog sporazuma o normalizaciji odnosa sa Prištinom.

Smatramo da je važno doći do kompromisnog rešenja. Nemamo pravo da odustanemo i da ne očekujemo rešenje, rekao je Vučić i dodao: „Nemam šta da ponudim i prodam što neki pre mene već nisu izgubili i dali“.

Vučić se zahvalio Tusku što je pokazao da je prijatelj Srbije.

Proteklih 15 – 20 dana smo počeli da radimo u vezi vladavine prava, ustavnih amandmana, bolje saradnje sa udruženjima novinara, jer su pregovaračka poglavlja 23 i 24 sa EU važna za budućnost Srbije, izjavio je Vučić.

On je naveo da su Evropska investiciona banka (EIB) i Kontrola letenja Srbije i Crne gore danas potpisale ugovor čija je ukupna vrdenost 126 miliona evra.

Učešće EIB iznosi 45 miliona evra, a 5,4 miliona su namenjena za izgradnju kontrolnog tornja na niškom aerodromu, rekao je Vučić.

On je izjavio da je sa Tuskom razgovarao i o izgradnji autoputa Niš – Priština.

Nisam odustao od te ideje. Taj put je od izuzetnog značaja za Srbiju i region, time ćemo da pomognemo Srbima na Kosovu, povežemo Srbe i Albance, doprinesemo boljoj prodaji srpskih proizvoda na Kosovu, rekao je Vučić.

Naša deonica je duga 77 kilometara, izjavio je Vučić, uz podatak da vrednost radova iznosi gotovo 350 miliona evra.

http://https://www.youtube.com/watch?v=7ccMWd4qZtI

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari