Vučić: Na sednici o Kosovu građanima će biti pokazano šta se to zaista zbiva 1Foto: FoNet/TV FoNet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da na sednici Skupštine Srbije o Kosovu 27. maja bude pokazano građanima šta je to što se zaista zbiva, šta je dobro urađeno, šta pogrešno i šta još može da se uradi, ali da ne očekuje da se neko iz opozicije složi s tim.

„Slušaću istu priču, od jednih da sam izdajnik, od drugih zašto nisam ranije predao Kosovo. Nemam velike snove, ali mislim da je važno da se čuje argumentacija“, rekao je Vučić u intervjuu za portal Telegraf.rs koji je dao u subotu uveče tokom vožnje tek otvorenom deonicom Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru.

Upitan da li ta sednica može biti začetak dijaloga između vlasti i opozicije ne bi li se postigao konsenzus o Kosovu, Vučić je rekao da dijalog postoji svakog dana.

„Imamo mi dijalog svakog dana i niko od nas ne čezne da se sretne jedan s drugim, niti se mnogo volimo, niti treba da se foliramo kako ćemo mnogo da se volimo. Suština je u tome da mi imamo pravo da iznesemo šta je to što smo uradili, šta ćemo radati, kakvi su nam planovi. I to ima mogućnost svako od nas“, istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, druga stvar je ta što nekima od njih ne odgovara da kažu „vidi, ovi su uspešniji, pa zato gubimo izbore“, nego će uvek biti krivi mediji ili ko zna ko već.

Vučić je rekao da u narednih mesec i po dana do 1. i 2. jula, kada je u Parizu zakazan nastavak razgovora Beograda i Prištine, ne može ništa suštinski da se desi da se odnosi približe.

„Da li će nešto u pojavnom obliku da se dogodi, da bude tobož nešto manje agresije i nešto prijatnije, to je već pitanje. Ali, nemam nikakve sumnje da ne može ništa da se dogodi“, kazao je Vučić

Vučić je rekao da misli da srpsko društvo nije podeljeno, da ima drugačijih mišljenja i da bi bilo nezdravo da ih nema, dodavši da kad se govori podeljeno društvo, to znači da je to negde 48-52, 49-51.

„Oni institiraju da je srpsko društvo podeljeno, jer kada je njih 10 odsto, smatraju da su jednako vredni kao da ih je 90 odsto. Suština demokratije je da poštujete manjinu, ali da je to vladavina većine“, ocenio je Vučić.

On je istakao da neće da prihvati podeljenost, ali hoće različitosti, ukoliko su zasnovane na argumentima, ozbiljnosti i odgovornosti.

„Na čemu je ovo zasnovano, nisam u stanju da vam kažem“, rekao je Vučić.

Izražavajući zadovoljstvo što je otvorena deonica Koridora 10 kroz Grdečličku klisuru, Vučić je rekao da do kraja avgusta biti otvoren ceo put Niš-Pirot-Dimitrovgrad-Gradina, a do kraja godine Obrenovac-Surčin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari