Vučić: Najave o transformaciji Kosovskih bezbedoinosnih snaga donose strah 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da najave vlasti u Prištini o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku Kosova donose strah Srbima, dodajući da pojedini zapadni partneri „rade i rukama i nogama“ kako bi Kosovo u novembru postalo član Interpola.

Vučić je, na konferenciji za novinare u Beogradu, rekao da će ministar spoljnih poslova Ivica Dačić narednih dana češće putovati, ministar policije Nebojša Stefanović će biti posebno angažovan do 1. novembra, kao i da će on „i Ana Brnabić pozvati neke ljude“.

Govoreći o transformaciji Kosovsnih bezbednosnih snaga, Vučić je rekao da se plaši toga, ukoliko bude usvojeno ove nedelje. On je podsetio da je i tokom posete generalnog sekretara NATO Srbiji Jensa Stoltenberga govorio pod kojim uslovima neka oružana formacija može biti na severu pokrajine.

Nemam šta da kažem osim onoga što sam govorio našem narodu na mitingu u Kosovskoj Mitrovici. Da ostavimo ljude bez podrške svoje države nećemo, a da li ćemo sve da uradimo da do takvog neodgovornog ponašanja ne dođe, hoćemo, rekao je Vučić. Vučić je istakao i da se uskoro nada nekakvoj vrsti nastavka dijaloga sa Prištinom.

„Mislio sam da veliki rodoljubi brinu zbog Kosova, a oni brinu da li će moći da me smene ili ne“

Komentarišući izjavu predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića da će Vučića biti teško oboriti sa vlasti ukoliko postigne dogovor sa Kosovom, Vučić je rekao da je „mislio da veliki rodoljubi brinu zbog Kosova i naroda, a oni brinu da li će moći da me smene ili ne“. Je li rekao odakle mu 200.000 hiljada iz katarske ambasade ili onih pet miliona evra? Pošto nema rešenja za Kosovo čekam da me smene, ali to ne mogu iz Njujorka i Londona, već moraju u Kuršumliji, Prokuplju, Prijepolju, rekao je Vučić.

Traže preko Šolakovih i Đilasovih medija fabriku u Kuršumliji. Imate je, ali zatvorenu, oni su je i otvrili i zatvorili, dodao je Vučić. Vučić je rekao da je gledao šest meseci besmislenih šetnji kako bi ga naterali da izabere Sašu Jankovića za premijera, ali da je on, kako je ocenio, izabrao boljeg predsednika vlade. Ne pada mi napamet, nisam zaintersovan da ih primam. Ana Brnabić mora da ih vidi jednom mesečno u Skupštini. Ovako da slušam pametne zaključke nisam lud, uništio bih zemlju dok kažeš keks, zaključio je Vučić.

Skeptičan prema optužbama o nameštanju utakmice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je policija Srbije od Interpola dobila informacije da se vodi određeni postupak povodom navoda francuskog lista L’ekip o nameštanju utakmice Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde i istakao da on veruje da se radi o neistini, ali da će se ispitati svi detalji. Policiji je rečeno da su sve informacije u Francuskoj, da će biti nekih informacija, ali vrlo sam skeptičan oko tih napisa, rekao je Vučić novinarima u Beogradu. On smatra da se velikim delom radi o neistini, ali će se ispitati sve mogućnosti i da li neko pokušao da ukalja ime kluba i zemlje. Državni organi će imati potpunu saradanju sa Interpolom i francuskim službama bezbednosti, a ostalo je moje mišljenje i lična spekulacija, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari