Vučić: Ne plašim se tajkuna 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da se ni na koji način ne meša u formiranje Vlade Crne Gore i da ga ne brinu napadi koji sa raznih strana dolaze na njegov račun, niti se plaši tajkuna.

Zabrinule su me izjave nekih ne znam jesu li tajkuni ili političari u Crnoj Gori i Srbiji, rekao je Vučić i naglasio da ga brine nova paradigma da neki ljudi ne moraju da pobeđuju na izborima i dobiju podršku naroda, a žele da vladaju.

Želimo dobre odnose sa Crnom Gorom, rekao je Vučić. Komentarišući najavu mandatarke Ane Brnabić da će zaštiti sve one koji su u u oštroj borbi protiv organizovanog kriminala, pre svega predsednika Srbije, Vučić je rekao da je to nemoguće zbg funkcije na kojoj je.

„Nemoguće je da me zaštiti, jer obavljam takvu funkciju. Preživeću i neću se uplašiti tajkuna i onih koji imaju ogroman novac“, rekao je Vučić.

On je naglasio navodeći da „uvek poštuje one koji su najnapadaniji, naizloženiji hajkama i harangama“, jer je uveren „da oni najbolje rade“. „One koje hvale, ti će najmanje za državu da urade“, odgovorio je Vučić na pitanje da se kritikuju pojedina rešenja za ministre, a hvale socijalisti.

Vučić je, komentarišući izjave Dragana Đilasa o istraživanjima javnog mnjenja, ocenio da istraživači ne mogu da menjaju mnjenja građana.

„Sve plaćaju – dve TV stanice, kupili pet radio stanica, novine, nedeljnik, i opet nemaju podršku“, ocenio je Vučić. Kad im kažete ‘imaćete izbore za godnu dana, kažu ni to nije dobro’. Evo, kažem pobedili ste bojkotujući izbore, oni kažu zašto je najavio, a da nisam, rekli bi – što nam nisi najavio, rekao je Vučić.

On je, posle današnjeg sastanka sa direktorima kovid bolnica, ponovo zamolio građane da se pridržavaju postojećih mera u borbi protiv širenja korona virusa, a da o novim merama odlučuje Krizni štab.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari