Vučić: Nebo nad Srbijom danas deset puta sigurnije nego pre 21 godinu 1Foto: Beta/Milan Obradović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, prilikom obilaska 3. raketnog diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva, da je nebo nad Srbijom danas deset puta sigurnije nego pre 21 godinu.

On je rekao da se u hangarima u Jakovu nalazi Pancir S, koji je Srbija nabavila od Rusije, i da je to najsavremenije protivavionsko oruđe.

„Uskoro očekujemo i nove bespilotne letelice, koje postaju najmoderniji vid savremenog i ratovanja i vežbanja. U oktobru ćemo napraviti najveću vežbu našeg ratnog vazduhoplovstva na Peštaru“, rekao je Vučić i dodao da je ponosan što je deo „drastičnog i veoma snažnog jačanja Vojske Srbije“.

On je dodao da je u Jakovu „herojska brigada“, koja je na današnji dan 1999. godine oborila avion F16.

Vučić: Organi će goniti sve koji krše policijski čas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je uveren da će nadležni državni organi preduzeti sve zakonske mere i da će kazniti sve one koji su prekršili policijski čas, bez obzira na to koga politički podržavaju.

On je tokom posete 3. raketnom divizionu 250. raketne brigade Protivvazdušne odbrane Vojske Srbije naveo da političko okupljanje opozicije „nije imalo nikakvu svrhu sem da uništi podršku medicnskim radnicima“.

„Tako smo uspeli da uništimo i taj sat (namenjen šetnji) penzionerima, zato što je neko pomislio da će mu to politički značiti, da će režim da hapsi“, rekao je Vučić.

On je dodao i da su građani trenutno nezadovoljni i da opozicija na izborima „može da pobedi bez problema“, s obzirom da ima „najveću medijsku podršku i prisustvo u javnosti od uvođenja višestranačkog parlamentarizma“.

Govoreći o zahtevima za odlaganje predstojećih izbora, Vučić je naveo da su oni odloženi do kranjeg datuma koji Ustav predviđa, a da su oni dodatno bili odloženi proglašenjem vanrednog stanja.

Vučić je ocenio i da će Srbija 2020. godine imati ubedljivo najveći privredni rast u Evropi, koji bi trebalo da iznosi plus jedan umesto minus jedan odsto.

Predsednik je zbog toga ocenio i da će naredne godine, nakon završetka zdravstvene krize, Srbija imati „meteorski rast“ od preko osam odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari