Vučić: Neće biti intervencije policije u Rektoratu 1Foto: Bojan Cvejić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da policija neće intervenisati u slučaju blokade Rektorata Univerziteta u Beogradu i ocenio da je cela akcija i rezultat nemoći i želje organizatora da se policija uključi da bi posle mogli da kažu da je ugrožena autonomija univerziteta.

U izjavi novinarima u Pranjanima, Vučić je upitao zbog čega su učesnici tog protesta ušli u Rektorat „u kratkim gaćama“ ako već toliko poštuju univerzitet i kako su i dalje studenti sa 30 godina.

„Zamislite da moja ćerka sa 17 godina protestuje u jaslicama. Imaš 30 godina a studiraš?! Trebalo je da završiš pre sedam godina. Još u tvoje vreme nije bilo ni vojske, možda je trebalo da završiš i pre osam godina“, rekao je on.

On je rekao da mu je samo bitno da Rektorat funkcioniše a da učesnici protesta mogu da rade šta žele.

Govoreći o protestu protiv izvršitelja, Vučić je rekao da su Komoru javnih izvršitelja osnovali u januaru 2012. upravo predstavnici prethodne vlasti i da ne razume kako je aktuelna vlast za to kriva.

Odgovarajući na pitanje o odlasku Džona Boltona iz američke administracije, Vučić je rekao da se Srbima dopadao njegov stav o Kosovu dok je bio savetnik za nacionalnu bezbednost, ali da će razgovori sa američkom administracijom biti nastavljeni i da se nada će biti pronadjen zajednički imenitelj i sa SAD i sa Albancima, kako bi se obezbedio trajni mir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari