Vučić: Nećete razgraničenje? A za nekoliko decenija ćemo braniti Vranje 1Foto: SNS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas političkim protivnicima, koje je nazvao „prevarantima, pokvarenjacima i licemerima“, da će dva sata da gleda u kameru bez straha i pokazaće i dokazati „koliki su prevaranti i lažovi“.

U obraćanju novinarima posle polaganja kamena temeljca za nemačku fabriku autodelova Forverk u Čačku, Vučić je rekao da će u tom nastupu da pokaže dokumente koje mu je dao „šef jedne zapadne službe“, u kojima stoji šta oni sve pišu protiv njega.

Odgovarajući na pitanje o rešenju kosovskog problema, on je poručio da o tome neće još da govori „detaljno i temeljno“, ali da će drugi put „odgovoriti svima u Srbiji i svetu“, a reći će i koje su to strane sile i službe koje se bave raznim stvarima.

Za razliku od drugih, neću pilatovski da perem ruke, poručio je Vučić.

Prema njegovim rečima, te „sile i službe“ neće Srbima da daju ni podelu Kosova ni bilo šta slično, nego, kao i neki u zemlji, „žele da onemoguće Srbiju da se posveti svojoj budućnosti“.

Vučić je konstatovao da su mnogi koji su bili na vlasti pre njega imali mnogo veće šanse za rešavanje kosovskog problema i nisu ništa uradili.

Mi danas neamo gotovo nikakve šanse da nešto dobijemo, ocenio je on, pozivajući političke protivnike da „ne budu tobože zabrinuti i licemerni“, nego da ga sruše sa vlasti.

Hoćete da se lažemo, nećete etničke granice i razgraničenje sa Albancima – kažite to narodu, poručio im je Vučić, pitajući da li znaju, ako ovakvo stanje ostane, šta će za nekoliko decenija biti sa Vranjem i jugom Srbije.

On je naglasio i da ne treba prećutkivati činjenicu, koju svi znaju, da 90 odsto kosovskih Srba južno od Ibra, pored srpskih, ima i dokumenta Kosova.

Znaju da su izgubili Kosovo

Svi Srbi znaju da su izgubili Kosovo, ali ću učiniti sve što je u mojoj moći da vratim šta se može, pa da to na kraju ne ispadne kao potpuni poraz ili potpuni gubitak, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić novinaru zagrebačkog Globusa Darku Hudelistu.

Svi me napadaju, i u tim napadima ne biraju reči, ni sredstva, ali niko od njih u stvari ne želi da se problem Kosova reši. I još se čude, i onda me zbog toga napadaju, kako se samo usuđujem da uopšte nešto rešavam, izjavio je Vučić.

On je dodao da će, ako vidi da je nešto dobro za Srbiju, „to gurati – bez obzira na posledice“.

Ti koji misle, i tako se ponašaju, da se rak može izlečiti aspirinom, ili loše žele Srbiji ili su budale, rekao je Vučić, piše zagrebački nedeljnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari