Vučić: Nije nam bio potreban SPS u koaliciji, ali nismo hteli bez njih 1Foto: Beta/Miloš Miškov/MO

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da Socijalsitička partija Srbije (SPS) matematički nije bila potrebna SNS-u u koaliciji ni 2014. ni 2016. godine.

On je dodao da je znao da nije dobro ići u promene bez te stranke, te da pitanje partija nije najvažnije, već zajednička borba za budućnost Srbije.

Vučić je to rekao na 10. Kongresu SPS koji je održan u Centru „Sava“ dodavši da je znao da je SPS bio „više nego potreban i da nije dobro i da ne smeju ići odvojeno u promene u Srbiji“.

„SPS nije bio potreban matematički, ali politika nije matematika. Morate da se saglasite sa ljudima i da gurate zajednički politiku, snažno“, rekao je Vučić.

On je zahvalio lideru SPS i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću za koga je rekao da je vredno radio i učinio da pozicija Srbije u odnosima sa Prištinom bude „nešto čvršća, jača, da možemo nešto više da tražimo i stvorimo za srpski narod na Kosovu“.

Vučić je dodao da Srbija nije imala ništa u razgovoru sa Albancima i da „ništa nije bilo naše i danas je malo toga naše“.

Uz to, rekao je da su koraci u odnosima sa Republikom Srpskom od sedam milja i poručio predsedavajućem Predsedništva BiH Miloradu Dodiku da će uvek više voleti Slobodana Miloševića od njega, ali da su rezlutati bolji danas nego tada“.

„Pred nama su godine nelake, ali će nam ekonomija biti bolja i snažnija, penzioneri će imati veće penzije, radnici koji dobro rade imaće veće plate“, rekao je Vučić.

On je kazao da su Srbiji potrebni svi prijatelji u regionu i svetu koji u saradnji sa Srbijom vide budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari