Vučić: Novac će dobiti i građani koji zahtev za izdavanje lične karte podnesu do 5. juna 1Vučić Foto: Instagram /Budućnost Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, govoreći o odluci Crne Gore da svoje granice ne otvori i za državljane Srbije, da je spreman da razgovara, ali da ni sa kim iz te zemlje nije u kontaktu, i da ne zna o čemu bi pričali.

„To je sramota da o tome govorimo. Nije besmisleno, nego toliko sumanuto da nemam reči“, rekao je Vučić za televiziju Pink.

Komenatarišući zvanično obrazloženje crnogorske vlasti – da dopušta da dolaze samo putnici iz zemalja gde je broj aktivno zaraženih korona virusom manji od onoga koji predvidja crnogorski propis, Vučić je rekao da se u Srbiji identifikuje više zaraženih od toga jer se dnevno testira više hiljada ljudi pošto se radi na „ozbiljnoj zaštiti naroda“.

„Nikakvi to nisu principi i jasno je da je reč o politici, i to poštujem“, dodao je on ocenjujući zahtev Crne Gore.

Govoreći o isplati budžetskog novca namenjenog za pomoć građanima zbog pandemije korona virusa, Vučić je kazao da će 100 evra moći da dobiju i oni koji nisu mogli da izvade ličnu kartu zbog vanrednog stanja.

Dodao je da će novac dobiti građani koji zahtev za izdavanje lične karte podnesu do 5. juna, a novac će im biti isplaćen sa zakašnjenjem.

Komenarišući kritike da u Srbiji ne postoje fer uslovi za održavanje izbora koji su zakazani za 21. jun, Vučić je kao primer dao izveštaj Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

REM je u četvrtak objavio novi izveštaj o nadzoru pružalaca medijskih usluga tokom predizborne kampanje u kojem se tvrdi da opozicioni Savez za Srbiju ima gotovo duplo veću zastupljenost kod svih emitera nego vladajuća Srpska napredna stranka.

„Zamislite: živite, tobože, u diktaturi, a onda se hvalite kako su vaši programi najgledaniji. Kako ste to u diktaturi, a osnivate nove televizije“, naglasio je Vučić.

Govereći o mišljenju dela javnosti da je on namerno zakazao izbore neposredno nakon ukidanja vanrednog stanja, Vučić je naveo da i Hrvatska uskoro ide na prevremene izbore.

„Na izbore ne idete kao ni na ispit kada pročitate udžbenik za tri sata, već učite 30 dana“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari