Vučić: Novi Klinički centar Srbije otvaramo u septembru naredne godine 1Foto: Budućnost Srbije/Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će novi objekat Kliničkog centra u Beogradu, čija prva faza izgradnje košta oko 69 miliona evra, biti završen do septembra naredne godine.

On je posle obilaska radova na toj zdravstvenoj ustanovi, rekao da je u pitanju objekat od najvećeg nacionalnog značaja sa 432 bolničke sobe i oko 1.000 kreveta.

„Danas smo videli veliki napredak u odnosu na poslednju posetu. Očekujemo da do septembra bude završen čitav objekat, opremljen najmodernijom opremom, sa velikim brojem bolničkih soba poluintenzivne i intenzivne nege, operacionim salama, urgentnim centrom, dijagnostikom. Ostaju nam posle problemi sa parkingom“, kazao je Vučić.

Naveo je da će u drugoj fazi biti obnovljene sve zgrade u sklopu Kliničkog centra, od kojih su neke po njegovim rečima, stare i po 50 godina. ;

„Za prvu fazu plaćamo 69 miliona evra, za drugu oko 43, sve zajedno oko 112 miliona a sa naknadnim radovima to će ići i do 125 miliona evra. To su fantastično velike investicije, i zato je važno da u uslovima pandemije pokažemo svu vitalnost našeg sistema i da možemo da gradimo više nego drugi“, kazao je predsednik Srbije. ;

Dodao je da je bilo sumnji u vezi neophodnosti izgradnje dve nove kovid bolnice u Srbiji ali i da je sada srećan što se o tome na vreme razmišljalo, kada epidemija u zemlji nije bila toliko snažna kao širo,m Evrope. ;

„Mi se spremamo, izgradićemo te dve bolnce za četiri meseca, kao da se u Kini to dešava. Otvorićemo bolnice u Batajnici i Kruševcu 1. decembra, to je način na koji se pripremamo“, kazao je Vučić.

O navodnim planovima za napade na Srbe na Kosovu: Stojim pri tome da neće biti novih Oluja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas, povodom medijskih navoda o planovima za napade na Srbe na Kosovu i Metohiji, da neće biti novih Oluja niti pogroma srpskog stanovništva.

Odgovarajući na pitanja novinara posle obilaska radova na obnovi zgrade Kliničkog centra Srbije u Beogradu, Vučić je kazao da Srbija nema efektivnu kontrolu na teritoriji Kosova i Metohije ali i ocenio da je „mudrom politikom“ pregovora i razgovora, uspela da sačuva najveći deo Srba na tom prostoru.

„Ranije sam rekao da neće biti novih Oluja i novih pogroma Srba i pri tome stojim. Borićemo se diplomatski, a želim da verujem u razum i da samo hladne glave i kompromisima možemo doći do boljeg života i za Srbe i za Albance“, kazao je Vučić.

Upitan za medijske navode o mogućem učešću opozicionih političara poput Gordane Čomić ili Tatjane Macure u novoj Vladi Srbije, Vučić je kazao da najpre treba sačekati predlog mandatara Ane Brnabić za sastav kabineta.

„Ako bude takvog predloga, onda ćemo se kao stranka saglasiti sa njim ili ga odbaciti. U svakom slučaju, to uvek moraju biti ljudi kojima su državni interesi ispred stranačkih i ličnih“, dodao je predsednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari