Vučić o Đilasu: Na narodnoj muci se grdno obogatio 1Foto: FoNet/TV FoNet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je izjavu Dragana Đilasa da Srbija obeležava dva dana pobede nad fašizmom, tako što ga je okarakterisao kao nekoga „ko se na narodnoj muci grdno obogatio“.

„Srbija slavi jedan dan pobede nad fašizmom. O fašizmu govori čovek koji je Rome trpao u kontejnere. Kaže da nije tajkun. Ja ne trošim vreme na gluposti, bavim se ozbiljnim stvarima, a od njih ne mogu da čujem nešto ozbiljno. Od imovine Đilas prijavljuje 2007. godine ženinu kuću na Dedinju, automobil i 70.000 evra štednje, a 2016. godine prijavljuje imovinu od ukupno oko 6,5 miona evra“, rekao je Vučić.

Dodao je da novinari „od 2008. do 2012. godine nisu smeli da urade sa Draganom Đilasom, kao što njemu postavljaju razna pitanja na koja on strpljivo odgovara“.

Podsetimo, šef odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda Dragan Đilas kazao je da će Srbija početi da obeležava dva puta godišnje pobedu nad fašizmom, prvi je 9. maj, a drugi dan će se slaviti na dan smene aktuelne vlasti.

„Dan kada promenimo ovu vlast slavićemo kao još jedan dan pobede nad fašizmom“, kazao je Đilas u intervjuu za list Blic.

Upitan da li to nije prejaka konstatacija, Đilas je rekao da su to odlike „autoritarne vlasti koja danas postoji u Srbiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari