Vučić o Haradinaju: Da smem da kažem, a ne smem, odgovor bi bio - idi i leči se 1Foto: BETA/MILOS MISKOV/MO)

Predsednik Srbije nakon sastanka sa premijerima Rumunije, Bugarske i Grčke u Bukureštu, pred novinarima je govorio i o kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju, odgovarajući na pitanje o izjavi Haradinaja da podstiče Srbe na Kosovu da napuste prištinske institucije, prenosi N1.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da predsednik Vučić nije uspeo da destabilizuje Balkan predlogom razmene teritorija, a da sada pokušava da izazove nestabilnost zahtevajući od kosovskih Srba da napuste pozicije na koje su izabrani. Haradinaj je na tvireru napisao da Evropska unija mora da reaguje na takvo „opasno ponašanje“.

„Haradinaj kaže da izazivam krizu zato što pozivam Srbe da napuste institucije Kosova, pošto sam već izazvao krizu predlogom o razgraničenju… Da vam iskreno kažem, najlakši odgovor bi mi bio, kada bi smeo to da kažem, a ne smem – idi i leči se… A pošto sam pristojan čovek, pa to ne mogu da kažem, onda ću d akažem da čovek iz dana u dan ponavlja neistine, ali valjda u svom očaju što me još nije oborio, a obećao mi je da će to da uradi još 18. decembra. Izgleda da se nešto promenilo, pa mu nešto nije pošlo za rukom. Nikada nisam tražio od Srba da nešto napuste, naprotiv, molio sam ih da nam daju još meseca dana vremena da bismo mogli da saslušamo njihove ideje o napuštanju nekih institucija ili ne“, rekao je na to Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari