Vučić opoziciji: Šetajte do mile volje, nijedan zahtev nikada neću da vam ispunim 1Foto: Beta/Miloš Miškov/MO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće ispuniti nijedan zahtev opozicije koliko god ih izašlo na ulice da protestuje i koliko dugo ti protesti trajali.

„Šetajte do mile volje, ja ni jedan zahtev nikada neću da vam ispunim. Može i pet milona da vas se skupi. Možete samo da dobijete izbore, e kada dobijete izbore ispunjavajte ono što je narodu obećano, a ja pod pritiscima neću da radim, i po tome se razlikujem od svih drugih“, rekao je Vučić.

On je delu opozicije koja je sinoć organizovala protest u Beogradu pod nazivom „Stop krvavim košuljama“, rekao da mogu da šetaju koliko god hoće, samo da nikome ne razbijaju glave i da ne uništavaju imovinu.

Vučić je kazao da na skupu nije video mnogo mladih ljudi, i ocenio da je šetao uglavnom srednji sloj i viši srednji sloj, te da treba preispitati zbog čega su oni nezadovoljni. On je kazao da sa protesta nije upućena ozbiljna poruka „osim Vučiću pederu, koja ne znači ništa“.

„Ako hoćete izbore dobro, ali ja da popuštam vašim glupostima ne pada mi napamet, nisam ni kada ste četiri meseca šetali svaki dan“, kazao je Vučić.

On se osvrnuo i na izveštavanje novinarke Studija B Barbare Životić o sinoćnjem protestu i objavama na društvenim mrežama posle toga i rekao joj da se ne plaši i da nastavi da radi svoj posao onako kako misli da treba.

„Sergej Trifunović ikona opozicije“

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da će naprednjaci uvek pobeđivati opoziciju, optuživši ih da se ne bore za pristojnu Srbiju i nazvao „divljacima“.

„Govore o borbi za pristojnu Srbiju, a takvi bi stavljali žene u tor, u kojoj bi im žene bile fukse i ne bi bile žene. Protiv tih koji se za takvu Srbiju bore, borićemo se svom snagom i svim srcem i pobeđivaćemo ih uvek i bezbroj puta. Ova normalna pristojna Srbija nikada neće dozvoliti da takvi divljaci ovom zemljom upravljaju“, rekao je Vučić na skupu žena SNS pod nazivom „Jake žene za jaku Srbiju“.

Osvrćući se na neprimerene objave na društvenim mrežama glumca Sergeja Trifunovića koga je nazvao „ikonom opozicije“ o predsednici parlamenta Maji Gojković, i na tvit predsednika Sindikata Sloga Željka Veselinovića, Vučič je rekao da se opozicija zbog toga nije izvinila, već da je nastavila samo još gorim ponašanjem.

„Mislite, pogrešio je, ispraviće se, izviniće se, a nastavlja se još gore“, rekao je Vučić.

On je pitao šta je potrebno Željku Veselinoviću koji je pozivao na silovanje premijerka Ane Brnabić, a iz publike se čuo povik: Zatvor.

Čuo se i aplauz, a Vučić je rekao da na to nema šta da doda.

Na skupu je govorila i Vinka Radosavljević iz Kline koja je pozvala žene iz centralne Srbije da budu solidarne sa ženama sa Kosova navodeći da su one „vučice“ koje se bore za egzistenciju na Kosovu i budućnost dece i poručila da će se boriti ako treba i noktima.

„Mi smo narod u kojem su se žene borile rame uz rame sa muškarcima, delile nevolje sa braćom, očevima i muževima. To je srpski feminizam, odlučne smo i borbene, tako nas je valjda nužda naterala“, rekla je Radosavljević.

Potpredsednica SNS Marija Obradović tražila je odobrenje od predsednika Srbije Vučića da se žene narednih dana širom Srbije okupljaju, da iskažu protest protiv nasilja i pokažu solidarnost sa ženama sa Kosova.

Na skupu su bile premijerka Srbije Ana Brnabić, supruga Olivera Ivanovića Milena Ivanović i majka Ranka Panića Smilja Panić.

„Šta su rekli neki od učesnika protesta Stop krvavim košuljama“

Da podsetimo,  na protestu „Stop krvavim košuljama“ održanom sinoć u Beogradu, glumac Bane Trifunović upitao je Vučića, koliko još glava treba da se razbije, a Duško Vujošević je u telefonskoj izjavi za N1 objasnio zašto je odlučio da se ne pojavi za govornicom. Povodom neistinitih tvrdnji da se na sinoćnjem protestu pojedini najavljeni govornici nisu obratili jer ih je policija upozorila da bi to izazvalo incidente, v.d. načelnika Policijske uprave za grad Beograd Milan Stanić naveo je da je reč o apsolutnim izmišljotinama.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je protest „Stop krvavim košuljama“ bio isključivo „jedna dobra prilika da se izlije sva mržnja koju osećaju prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a da se ne kaže ni jedna jedina reč za sve one koji su zaista trpeli nasilje“.

Pogledajte kako je izgledao sinoćnji protest na ulicama Beograda i šta su rekli neki od učesnika:

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari