Vučić: Pitaću Merkelovu i Makrona zašto Srpskoj listi brane izbore 1Foto: Printskrin RTS

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma zabrinut zbog toga što Srpskoj listi nije dozvoljeno da učestvuje na izborima za predsednike opština na severu Kosova.

„Potpisali smo Briselski sporazum i u tački sedam ili osam nam se nameće kao obaveza učešce na izborima po kosovskim zakonima, a sad im smeta što Srpska lista pobeđuje“, rekao je Vučić novinarima u Pekingu, prenosi RTS.

Naveo je da je ogroman novac uložen kako bi se uništio ugled Srpske liste, kako bi se ona razorila, a Srbi odvojili od Beograda. Vučić je rekao i da su stranci napravili svoje medije na severu Kosova kako bi razorili ugled Srpske liste i kako bi vodili kampanju za kriminalizaciju Srba.

„Ali nisu uspeli, jer Srbi sve znaju, oni će biti uz svoj narod i državu. Videli su da im ni milioni dolara ne pomažu da promene volju srpskog naroda“, ukazao je predsednik Srbije. Naveo je da su prvo iznenadili raspisivanjem izbora, a kada je Srpska lista najavila učešce, rekli su da nemamo pravo da učestvujemo, što je ocenio kao brutalno ukidanje demokratije. Vučić je poručio da će, ipak, sačekati da vidi šta će reći u Berlinu tim povodom.

„Neću da kažem na šta me podseća kada branite nekome da se kandiduje, to ću pitati Merkelovu i Makrona. I sve ostale ću pitati, to ću objasniti i Siju i Putinu, mada sam siguran da su oni u saglasju sa nama“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari