Kurc i Vučić Foto: Fonet/TV Fonet (arhiva)

Kako se navodi u saopštenju, dvojica sagovornika su konstatovali da su odnosi dve zemlje izuzetno dobri i da je neophodno raditi na daljem rastu trgovinske razmene. Predsednik Vučić zahvalio je na podršci austrijske Vlade ekonomskim refomama u Srbiji i pozvao austrijske investitore da u još većem broju dolaze u Srbiju.

Kurc i Vučić  razgovarali su i o prioritetima austrijskog predsedavanja EU u drugoj polovini godine, koji će zadržati fokus na politici proširenja i na Zapadnom Balkanu.

Ranije danas Vučić se sastao u Sofiji i sa predsednikom Evropske narodne partije (EPP) Džozefom Dolom koga je upoznao sa situacijom u regionu i ekonomskim rezultatima koje je Srbija postigla poslednjih godina.

Kako se navodi u saopštenju, dvojica sagovornika konstatovali su da su mir, solidarnost, prosperitet i saradnja osnovni principi na kojima treba graditi evropsku budućnost Zapadnog Balkana.

Predsednik Vučić je istakao da je neophodno raditi na jačanju ekonomske saradnje i naglasio da put ka boljoj budućnosti vodi kroz aktivnu saradnju u brojnim oblastima koje su od interesa zemalja regiona.

Predsednik EPP-a Dol je istakao da je uloga Srbije značajna u svim procesima na Balkanu i da će EPP, i on kao njen predsednik, nastaviti da podržavaju evropski put Srbije, kao put koji je garant ekonomskog prosperiteta i političke stabilnosti. Predsednik Dol je pozvao predsednika Vučića da uzme učešće u radu narednog kongresa EPP.

Vučić će u Sofiji učestvovati na Sаmitu liderа Evropske unije i Zаpаdnog Bаlkаnа o evropskoj perspektivi, rаzvoju i sаrаdnji.