Vučić: Pomerićemo skup u Novom Sadu na četvrtak, pametniji popušta 1Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS/EV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će njegova poseta Novom Sadu, u kampanji „Budućnost Srbije“ biti pomerena na četvrtak, 11. aprila, u 18 časova kako bi se izbeglo da se dan kasnije na istom mestu i u isto vreme nadju i simpatizeri SNS i pristalice opozicije.

„Naš narod kaže: ‘Pametniji popušta’. Nema problema, mi ćemo (da se okupimo) u četvrtak, mislim u 18 sati. Tada valjda tamo neće biti pristalica ‘1 od 600’, pa ćemo moći da razgovaramo sa narodom“, rekao je Vučić novinarima u Savamali.

On je, na pitanje o najavama opozicije da će radikalizovati proteste, rekao da država neće dozvoliti nikakvu radikalizaciju i ocenio da je upravo zbog takvog ponašanja opozicije interesovanje za proteste medju gradjanima značajno opalo.

„Imali ste 110 ljudi u Zrenjaninu. U Somboru 95 a u svim ostalim gradovima juče ispod 60 ljudi“, rekao je Vučić i pozvao gradjane da ne učestvuju u nasilju i nezakonitim aktivnostima.

Vučić je naveo da nije uticao na državne organe da sprečavaju proteste i aktivnosti opozicije, jer „nije ni tužilac ni policija“, ali da smatra da je nesigurnost ušla u mnoge domove u Srbiji, zbog čega je njegova molba institucijama bila „načelne prirode“.

„Ne možemo da dopustimo da neki budu nejednaki pred zakonom i da nasilnici ne budu kažnjeni. Ja sam samo apelovao da zakon za sve bude isti i da važi za sve“, rekao je on.

Govoreći o tome što su u četvrtak ispred Starog dvora žene iz Srpske napredne stranke izašle pred opoziciju, Vučić je rekao da su ga zaprepastili takvi komentari i pokušaji da se tako opravda nasilje i dodao da njih tamo niko nije poslao već su bile tamo na unapred prijavljenom i organizovanom skupu.

„A šta je tu radio Boško Obradović? On nema nikakve veze sa Skupštinom grada Beograda pa ni sa Beogradom i ni sa kim od tih ljudi“, rekao je Vučić i dodao da će država umeti da zaštiti novinare od fizičkog nasilja.

Odgovarajući na kritike dela javnosti da radovi u centru Beograda ugrožavaju saobraćaj u glavnom gradu i da se izvode neplanski, Vučić je rekao da to nije tačno i da je javna rasprava o tome vodjena godinama, „a možda čak i decenijama“.

„Trg Republike će izgledati veličanstveno. Muzej mora da dobije neuporedivo bolje osvetljenje i pozorište ćemo konačno da sredimo, a treba da se završi i rasprava o tome gde će biti filharmonija ili opera. Uz podršku privatnika koji su napravili lepe hotelske prostore, Beograd će biti još lepše mesto“, rekao je on.

Vučić je dodao da veći broj pešačkih zona znači i čistiji vazduh za ljude koji tu žive a da će njihovi problemi sa parking prostorom biti rešavani u budućnosti izgradnjom podzemnih garaža.

„Gondola će biti najveća turistička atrakcija u Beogradu. To doprinosi i dramatično većem broju turista od Budimpešte do Dubrovnika. Dramatično će uvećati prihode grada i biće prava atrakcija“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari