Vučić primio nove ambasadore Japana i Kipra i pozvao japanskog cara da poseti Srbiju 1Foto: EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novih ambasadora Japana Takahika Kacumate i Kipra Dimitriosa Teofilaktua, saopštila je predsednikova pres služba.

Predsednik Srbije je na sastanku sa ambasadorom Japana izrazio zadovoljstvo što će već sledeće nedelje u Inđiji zajedno prisustvovati polaganju kamena temeljca za novu fabriku guma Tojo.

Vučić je takođe uputio poziv japanskom caru da poseti Srbiju, istakavši da bi izuzetna prilika bilo obeležavanje 140 godina diplomatskih odnosa Beograda i Tokija.

Predsednik Srbije je na sastanku sa ambasadorom Kipra istakao da ga raduje što je na dan primopredaje akreditiva šef srpske diplomatije Nikola Selaković u poseti Nikoziji, svojoj prvoj zvaničnoj bilateralnoj poseti, jer to svedoči o značaju koji Srbija pridaje prijateljstvu sa Kiprom.

Predsednik Srbije i ambasador Kipra su izrazili nadu da će se uskoro realizovati i trojni sastanak Srbije, Kipra i Grčke. 

Prethodno je primio pismo novog ambasadora Švajcarske Ursa Šmida. 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Vučić primio nove ambasadore Japana i Kipra i pozvao japanskog cara da poseti Srbiju”

 1. Srbija NEMA ambasadora u Japanu bar pola godine i nece uskoro. Iz nepoznatih razloga. Jedan od cuvenijih je bio Ivan Mrkic, koji od jezika govori pomalo srpski

  • Srbija ostvaruje dobre odnose cak i sa Japanom, sto ukazuje na odgovornost u vodjenju spoljne politike.

   • Mina@
    Odusevljena sam fotografijom.
    Nedostaje konova .
    Srecan rad!
    Jace ,brze bolje ….

  • U poslednjih dvadest godina Mrkić je jedini ambasador Srbije u Japanu koji je profesionalni diplomata. Ostali su bili priučeni i neiskusni stranački kadrovi

 2. Činjenica da već duže vremena nemamo ambasadora u Japanu upućuje na zaključak da ne uvažavamo tu zemlju koja je inače treća ekonomska sila u svetu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.