Foto: Beta/Miloš Miškov

„Za nas je najvažnije da sačuvamo mir. Nije lak period pred nama, ali trudićemo se i boriti da sačuvamo mir i stabilnost i naše nacionalne interese“, rekao je Vučić novinarima nakon obilaska Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“.

Vučić je rekao da ako ne budu ukinute takse na srpsku robu onda neće biti nastavka pregovora sa Prištinom.

On je rekao da su opasne najave gradonačelnika južne Mitrovice Agim Bahtirija o ujedinjenju sa severnom Mitrovicom, kao i izjave prištinskih zvaničnika o Trepči.

„Američki kongresmeni mi nisu mi dali dokaze o Guriju“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je tokom sastanka sa američkim kongresmenima u Minhenu dva puta spomenut nekadašnji policijski rukovodilac na Kosovu i Metohiji Goran Radosavljević Guri, ali da od njega nisu tražili izručenje Radosavljevića, kao i da mu nisu dali nikave dokaze na osnovu kojih bi bio izručen.

„Ne može od mene niko da traži da ja nekog izručim. Oni mogu da kažu šta su njihova nadanja. Oni su ga u dva navrata spomenuli. Ja sam pitao imate li određenih dokaza, ali dokaze nisam dobio. Ako nemate, nemoj da se igramo onda priča: ‘Rekla mi baba Višnja'“, kazao je Vučić.

On je rekao da je ubistvo braće Bitići iz 1999. godine, sa kojim se Guri povezuje, bio težak zločin, da Srbija radi sve što treba da ispita slučaj i da sigurno neće štiti nikoga ko je počinio zločin.

Vučić je kazao i da nije video da je druga strana isporučila nekoga, iako je za vreme NATO bombardovanja ubijeno više od 2.000 ljudi u Srbiji.

„To sam im rekao ispred 20 ljudi“, istakao je predsednik Srbije.

Povezani tekstovi